avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si evacuare sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si evacuare sot

Buna ziua, am rugamintea de a-mi explica daca as putea sa divortez si in acelasi timp sa cer instantei sa il evacueze pe sotul meu din locuinta comuna macar pana la pronuntarea divortului sau chiar partaj?. Divortul as vrea sa fie din vina lui, iar evacuarea din cauza ca nu mai suport violentele, injuriile, amenintarile. traiesc cu frica in casa, mai ales ca bea foarte mult.
Actualul cod civil ma impiedica sa introduc o astfel de cerere de evacuare, pentru ca am inteles din ca sunt reglementari in ceea ce priveste locuinta familiei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:43, 20 Octombrie 2011
Puteti formula o actiune in evacuare pe calea ordonantei prezidentiale, in baza art. 581 C. Proc. civ., pana la pronuntarea unei hotarari de divort si pana la solutionarea partajului.

Model de cerere evacuare sot turbulent
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata ..............................., domiciliata in ...................., str. .................., nr .................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe sotul meu .............................., domiciliat in ....................., str. ................., nr ................., pentru a fi
EVACUAT
din locuinta care constituie domiciliu comun si totodata sa fie obligat sa imi plateasca cheltuieli de judecata.

Motivele actiunii

In fapt sunt casatorita cu paratul, iar din casatorie a rezultat minorul ............................

Paratul este adeseori violent cu mine si cu copilul nostru, provoaca foarte des scandaluri, tulburand si linistea vecinilor. De multe ori vine acasa in stare de ebrietate, este violent cu mine si cu copilul nostru si ne aflam intr-o permanenta stare de amenintare din partea paratului, asupra sanatatii si vietii noastre

Intrucat locuinta se compune dintr-o singura camera si practic nu poate fi impartita va rog sa dispuneti evacuarea paratului (chiar daca este proprietarul locuintei).

[intemeiere in drept]

Va rog sa hotarati evacuarea paratului fara somatie sau trecerea vreunui termen.

Depun actiunea in dublu exemplar si chitanta de plata taxei de timbru in valoare de xxx lei si timbrul judiciar in valoare de xxx lei.

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ...............................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va ramane la domiciliul actual daca am apartament cu o camera flory72 flory72 de vreme ce voi inainta cererea de divort violentele vor fi din ce in ce mai dese,nu voi mai putea ramane in acea locuinta cu fetita fara teama de a recurge la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj annescumimi annescumimi buna ziua, nu am introdus inca divortul dar as dori sa va intreb daca il pot evacua pe sotul foarte violent si care bea din apartamentul proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)