Buna ziua .
As vrea sa stiu daca actele notariale au caracer secret .Concret, vreau sa cer de la un birou notarial o copie dupa un act de vanzare -cumparare (nu am legatura cu acel act, doarca a fost incheiat de mama mea). Este posibil acest lucru ?
Multumesc anticipat .
nu! nu este posibil acest lucru! Copii de pe actele aflate in Arhiva birourilor notariale se fac numai partilor semnatare sau celor care prezinta un interes (mostenitorilor, in baza unui certificat de mostenitor, organelor de politie in baza unei cereri, instantei, pentru solutionarea unor litigii).
Arhiva biroului notarial nu este proprietatea notarului public ci a statului.
Daca mama dvs a decedat puteti sa l cereti in calitate de mostenitor. Daca mama dvs este in viata sa va dea procura pentru eliberarea unei copii din arhiva de pe acel act.
Notarul public este ținut de confidențialitate în ceea ce privește clienții și actele redactate de el.
Totuși, dacă aveți în vedere situatia în care mama dvs și-a înstrăinat o locuință, puteți cere de la Biroul de Carte Funciară un extras de informare în privința imobilului, pentru a vedea dacă s-a schimbat proprietarul. Acest tip de extras se poate lua de orice persoană, informațile fiind publice.