avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disparitie Certificat de Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disparitie Certificat de Mostenitor

Exista o baza de date notariala din care sa se poata afla daca mama noastra (suntem doua surori) a incheiat vre-un act de mostenire sau de vanzare-cumparare asupra unui loc de veci? O ruda indepartata a reusit sa o convinga in lipsa noastra sa ii cedeze un loc de veci si a transportat-o cu masina la parohie pentru a schimba actul de concesiune. Acolo nu au primit aprobare, deoarece un paroh si-a dat seama ca mama (are 77 de ani) ar fi fost escrocata si i-a cerut sa vina numai in prezenta copiilor ei. In acte nu figureaza doua locuri de veci asa cum sunt de fapt, ci doar figura, numarul si 6.00 mp, deci le-ar fi pierdut pe ambele, iar noi abia l-am ingropat pe tata acolo in luna mai. Problema este ca nu mai exista Certificatul de Mostenitor in original, exista numai copii. Mama sustine ca i-a dat copii acelei rude, dar este posibil ca acea persoana sa-i fi luat originalul, sau mai rau, sa fi semnat la notariat un act de vanzare sau altceva. As vrea sa stiu daca exista o baza de date la care au acces notarii, si daca avem posibilitatea sa aflam daca s-a intamplat ceva in acest sens.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
maraV, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:53, 23 Septembrie 2012
Un duplicat sau o copie legalizata de pe certificatul de mostenitor puteti obtine de la arhiva biroului notarial unde s-a dezbatut succesiunea.

Despre situatia juridica a acelui loc de veci va puteti interesa la Administratia Cimitirelor unde ar trebui sa mergeti cu actul de proprietate si cu documentele in sensul ca sunteti mostenitoare (acte d estare civila), chair daca nu ati dezbatut inca succesiiunea.
puteti face rost de dulicat ori de la notarul la care s-a deschis succesiunea ori de la Arhivele notariale
Noua ne este teama ca, s-a incheiat un act notarial si asta vrem sa aflam. Daca acest lucru s-a intamplat, degeaba mai scoate mama duplicat. Ea nici nu isi da seama ce a semnat. De aceea vroiam sa stiu daca exista o baza de date din care se poate afla daca s-a semnat un astfel de act.
Va multumesc!
Stimata doamna, esre greu sa verifici asa ceva.
Daca actul de donatie, caci locurile de veci nu se vand , fie se doneaza , fie se mostenesc, a fost facut pana in anul 1995 I'l gasiti la Camera Notarilor Publici care a preluat arhiva Fostelor Notariate de state. Daca actul a fost facut intre 1995-2011octombrie daca nu stiti notarul sau biroul nu orea aveti cum sa aflati....., daca s a facut dupa 1oct 2011 se poate verifica la Registrul National de Liberalitati unde se inscriu donatiile, testamentele, revocarile de testamente...acesta este tinut la nivel national este infirmatizat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demarare succesiune Veronica1974 Veronica1974 buna seara! A-si dori sa fac o taxa de succesiune la notar .Tatal meu a decedat in 2011 si ca mostenitori sunt 2 copii din prima casatorie a tatalui , eu din a ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci Stroe Mariana Stroe Mariana Buna ziua, am obtinut un act de donatie a unui loc de veci, sunt nepoata grad 5 rudenie, preotul de la cimitir nu vrea sa imi faca actul de concesiune pe ... (vezi toată discuția)
Testament vs donatie Sudsemnatu Sudsemnatu Buna ziua, Unchiul meu ( inca in viata) i-a facut testament mamei mele ( acum 15-20 de ani ) pe doua gropi dintr-un cimitir. Intre timp relatiile s-au mai ... (vezi toată discuția)