Buna ziua,
ma intereseaza daca este valabil un contract de imprumut care este semnat la imprumutator de alta persoana din firma / asociatie decat reprezentantul legal.
In conditiile in care s-a deschis actiunea judecatoreasca pentru restituirea imprumutului dat ( neachitat la timp), si s-au depus toate actele la dosar, dar pe contract este semnatura altcuiva decat reprezentantul legal, daca paratul spune ca nu este valabil contractul din acest motiv, cel care a depus plangerea poate veni ulterior cu o imputernicire pe acest contract a reprezentantului legal, chiar daca este clar contrafacuta - adica ulterior facuta ??? Multumesc
Ce sa inteleg ca va aparea o semnatura a reprezentantului legal pe contractul de imprumut ,care se va aplica in timpul procesului?Cred ca aceasta operatiune risca sa se incadreze in infractiunea de fals si uz de fals.Contractul trebuia semnat de reprezentantul legal iar daca paratul invoca aceasta imprejurare s-ar putea sa va anuleze actul -contractul de imprumut ,acesta fiind lovit de nulitate absoluta.
Se poate sa existe o decizie interna prin care reprezentantul legal imputerniceste pe x sa semneze (anumite acte sau toate actele) in anumite situatii (spre ex. lipsa acestuia din localitate, CO, CM etc.)
In mod normal ar trebui sa existe o asemenea decizie. Depinde si cat de mare este aceasta p.j, dar motivatia existentei unei asemenea decizii sta in faptul ca activitatea p.j trebuie sa fie continua.
Si chiar daca s-ar anula contractul credeti ca n-ar mai trebui dati banii inapoi?
Daca exista dovada ca banii au fost dati, acestia pot fi recuperati si prin alte metode.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Semnatura notificare
spotty
Buna ziua,
Azi am primit notificarea privind incetarea contractului de munca conform art. 65 legea 53/2003.
Notificarea este semnata de administratorul ... (vezi toată discuția)
Ipoteca
lauranew
buna ziua
in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Contract valabil?
violeta2204
Suntem o regie autonoma, in care majoritatea contractelor comerciale incheiate sunt semnate de dir. general, financiar, juristi, responsabil de contract.... ... (vezi toată discuția)