avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut daca unul din administratorii unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut daca unul din administratorii unei firme decedeaza?

impreuna cu tatal meu eram administratorii unui snc cu drepturi de 50% fiecare.Daca tata a decedat ce trebuie sa fac?Vatrebui sa schimb actele firmei ? mama este in viata si mai am o sora. In acest caz se face succesiunea celor 50 de procente ale tatalui intre mostenitori si in ce proportii? Daca sunt de acord sa-mi treaca firma pe numele meu este posibil ? unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: concorde , utilizator 20:58, 26 Octombrie 2011
Deschideti succesiunea defunctului dvs tata.Va adresati notarului public.Sigur ca mama dvs si sora va pot transfera drepturile care li se cuvin.Din cota de 1/2 detinuta de tatal dvs mama are dreptul la 1/4 iar dvs si sora 1/2 din 3/4.
Dupa dezbaterea succesiunii se poate face cesiune cu titlu gratuit .
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)
Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz. parinti decedati ... Dora1987 Dora1987 Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz. Parinti decedati au un singur copil, mama decedata in 2019, tatal decedat in 2023. Daca singurul copil ... (vezi toată discuția)
Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)