avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

lucrez de 4 ani intr-o agentie a unei societati.desi nu e reorganizare, mi se cere demisia , pe motiv ca sunt reduceri de personal. situatia de fapt este ca a mai fost infiintata o alta agentie in oras si se urmareste comasarea lor iar datorita faptului ca sunt casiere si intr-o agentie si in cealalta sunt obligat sa-mi dau demisia ca celalalt casier sa-mi preia postul pe cae sunt titular si cu vechime in munca mai mare. am solicitat sa mi se desfaca contractul de munca dar se insista sa-mi dau demisia. e normal acest lucru???
Cel mai recent răspuns: paginiaurii , utilizator 12:31, 28 Octombrie 2011
Nu este legal sa vi se ceara demnisia.
Art. 81(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Daca demisionati sau incetati contractul cu acordul partilor nu beneficiati de somaj.
Sa procedeze la reorganizare, va restructureaza postul si va concediaza cu art. 65 alin.1 care va da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Nu este normal asa ceva, se urmareste intimidarea dumneavoastra, pentru ca cei din conducere sa nu mai redacteze o decizie de desfiintare a postului care trebuie bine intemeiata in drept si in fapt.

Nu va dati demisia si nu acceptati desfiintarea CIM prin acordul partilor!
Niciuna din aceste variante nu va poate oferi protectie sociala (somaj)!

Ba chiar va sugerez sa solicitati societatii dar si institutiilor creditoare documente din care sa rezulte ca societatea la care lucrati v-a achitat toate contributiile (CAS, CASS, somaj), ca sa stiti macar cum stati si ce poate urma... Daca nu sunteti in regula cu platile, faceti o adresa societatii prin care o instiintati de aceasta obligatie.

Si daca pana acum nu ati luat la cunostinta de contractul colectiv la nivel de unitate, va sfatuiesc sa o faceti, e dreptul dumneavoastra, retineti ca, in eventualitatea unui litigiu, cadrul legal pe baza caruia instanta va hotari va fi CIM, CCM la nivel de unitate, ROI si Codul muncii.

Daca presiunile se intetesc, faceti si o reclamatie la ITM! Succes!

multumesc, asa am argumentat si eu dar mi se motiveaza ca nu se stie daca beneficiez de somaj si mai bine as demisiona...ma gandeam eu ca e doar un artificiu sa scape de mine prin demisie sa poata pune pe altcineva pe post mai ales ca se fac presiuni la nivel de agentie si nu de centrala
iza2 a scris:

ma gandeam eu ca e doar un artificiu sa scape de mine prin demisie sa poata pune pe altcineva pe post mai ales ca se fac presiuni la nivel de agentie si nu de centrala

asta si este! demisia dvs. ii scuteste de orice probleme ulterioare. sa va dea afara. ii dati in judecata si castigati
multumesc, acum e bine ca stiu ca am dreptate

Alte discuții în legătură

act aditional schimbare punct lucru altfel incetare cim Ana M M Ana M M Buna ziua, Societatea are 2 puncte de lucru unul intr-o localitate iar unul in alta localitate. La punctul de lucru la care lucrez societatea are spatiul ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie eduard62 eduard62 Firma la care sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata imi solicita demisia. Acest lucru mi-a fost transmis de un avocat angajat de firma, dar nu mi s-au ... (vezi toată discuția)
Demisia si somajul? AlexandraLeo AlexandraLeo Buna ziua, Am rugamintea sa-mi oferiti consiliere provitor la urmatoarea problema: de mai bine de 2 ani lucrez intr-un domeniu care a devenit si este pe zi ... (vezi toată discuția)