avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat li se revine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat li se revine?

intro familie cu copii majori, unul din parinti decedeaza ,dupa noul cod civil cat mostenesc copii si cat mosteneste parintele ramas in viata?#-o
sora mea are 1 apartament, 1 teren si 1 casa. cata cota au copii din aceste imobile cata cota are sotul ei.
Copii 3/8 fiecare , Sotul 2/8.
giovana a scris:

sora mea are 1 apartament, 1 teren si 1 casa.

Sunt bunuri proprii ( dinainte de casatorie, mostenite sau primite ca donatie) sau bunuri comune ( achizitionate in timpul casatoriei)?

@mirela741
V-ati incurcat in calcule. 3/8 plus 2/8 nu dau 1, mai raman niste cote la catzel...
cred ca nu ati inteles bine... 3/8 fiecare copil ca sunt doi! si 2/8 sotul supravietuitor....
am spus 3/8 fiecare NU impreuna.....

3/8+3/8+2/8 fac 8/8 adica 1/1 adica 1....catzelul il infiez ca mi plac catzeii! chiar foarte mult!
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator
sant bunuri cumparate in perioada casatoriei.

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)