avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Locuiesc cu parintii mei, mama este mostenitoare.bunicii meu au construit casa cand tata si mama s-au casatorit, dar in acte a fost trecut doar bunicul.dupa moartea bunicului mama a devenit mostenitoare cu acte (casa, terenuri)
Intrebarea mea este mama poate vinde casa fara acordul tatalui meu mentionez ca un teren l-a vandut fara acordul tatalui meu iar unul cu acordul tatalui meu adica a avut nevoie de semnatura lui(tatalui meu)
Tatal meu poate cere sa se inscrie in cartea funciara ca propietar avand in vedere ca locuieste la aceiasi adresa de 35 ani?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 22:12, 20 Octombrie 2011
Casa este bun propriu mamei intrucat l-a dobandit prin mostenire.In aceasta situatie, mama il poate vinde fara acordul tatalui.
Tatal nu poate cere inscrierea ca proprietar, intrucat nu are aceasta calitate de proprietar (nu dobandeste aceasta calitate prin faptul ca a locuit 35 ani in acea casa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare consensuala raisacristina raisacristina In jurul anului 1960 bunicii au cumparat casa printr-o simpla hartie facuta intre parti...prin care se transfera casa in schimbul unei sume de bani. Dupa ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate,acte doveditoare. dancoman dancoman Tatal meu a fost crescut (bunica s-a recasatorit)de un tata ,,vitreg,,alaturi de inca trei frati(de mama).Tatal vitreg atunci cand s-a casatorit cu bunica mea ... (vezi toată discuția)