avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca , demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca , demisie

buna seara ,
Am nevoie urgent de informatii vizavi de urmatoarea problema ;
am demisionat de la actualul loc de munca pentru a incepe activitatea la alta societate odata cu incheierea preavizului .Societatea de unde plec imi propune sa lucrez si pentru ei cu jumatate de norma ( 4 ore ) pana la sfarsitul anului . Acestia imi propun ca la incheierea preavizului sa facem un contract pe 4 ore pana la sfarsitul anului dar imi spun ca imi vor fi afectate numarul dezile de concediu pe care le mai am de luat ( din 23 de zile mai aveam de luat 12 zile ). Mentionez ca la incheierea incheierea preavizului ma voi angaja la o alta societate cu un program de norma intreaga (8 ore ) Intrebarile mele ar fi
1 Este legal sa lucrez cu 2 contracte de munca in acelasi timp , unu cu norma intreaga celalalt cu jumatate de norma ?
2 In ce masura imi este afectat numarul de zile de concediu si daca pot sa le iau in timpul perioadei de preaviz ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danielbr1 , utilizator 23:48, 20 Octombrie 2011
1. Art. 35 din CM permite sa aveti mai multe CIM-uri.

Art. 35. [cumulul de functii]
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Concediul de odihna la care aveti dreptul il puteti lua in timpul preavizului sau va fi platit la incetarea contractului chiar daca veti incheia unul nou cu timp partial.
Este legal sa aveti incheiat doua contracte.
Va multumesc
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Dida_Calita Dida_Calita Buna seara! Tot incerc sa gasesc modificari ale Codului Muncii 2011 referitoare la demisie, dar fara nici un rezultat. Problema mea este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare contract part-time Simona_ta Simona_ta Buna seara, doresc sa va intreb daca si in cazul contractelor de munca part-time se respecta faptul ca pe perioada preavizlui in cazul restructurarii ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi iau concediul de odihna in acelasi timp cu preavizul? giulia82 giulia82 Buna ziua si La multi ani! De ieri seful a trimis un preaviz de 15 zile,nesemnat si nestampilat(a spus ca daca gasesc alta locatie pana la sfarsitul perioadei ... (vezi toată discuția)