avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicare Decret nationalizare in 2007???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicare Decret nationalizare in 2007???

Mama mea detine in cota de 1/4 o parcela de teren de 1000mp in Brasov zona Gemeni, mostenita de la bunicul ei.
pana in 2005 nu stiam de existenta ei . Mama ,la data mosteniri,i era minora , in CF fiind trecuta ca mostenitoare , intabularea urmand sa se faca la cererea ei .
In 2007 am cerut intabularea suprafetei pe numele ei , iar dupa o jumatate de an , cand am scos o copie dupa CF , am observat o noua si ciudata inregistrare.
Conform decretului xxx/1976 se expropriaza in favoarea Statului Roman.
intrebare: cum pot cere retrocedarea ei? nu mai pot respecta nici un termen de depunere a cererii de retrocedare toate fiind expirate.... dar la momentul respectiv mama era proprietar pe suprafata....
Faza draguta e ca pe un colt de teren cade un bloc.....
Cel mai recent răspuns: Radu-Marius , utilizator 18:28, 19 Septembrie 2008
Urmeaza sa vedeti daca terenul expropriat este sau nu liber sau daca s-au facut pe el lucrarile de utilitate publica pentru care a fost expropriat. Daca nu puteti actiona in instanta pe calea dreptului comun.
intrbarea fundamentala este uratoarea: se mai pot aplica acele decrete in 2007? Nu au fost abrogate ( explicit sau implicit)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret de expropriere a unei persoane decedate / eroare in act de mostenire m_dima m_dima Buna ziua, Am rugamintea sa fiu lamurita in legatura cu o problema. Am discutat cu mai multi avocati, am primit raspunsuri destul de contradictorii si as ... (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. retrocedare. (urgenta!) piaran piaran Buna ziua! Bunicul meu a mostenit in 1957 un teren in Sacele, jud. Brasov de la mama sa intabulandu-si dreptul de proprietate. In anii ’60 terenul ... (vezi toată discuția)