avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Necomunicarea adresei de instiintare poprire catre ...
Discuție deschisă în Executare silită

Necomunicarea adresei de instiintare poprire catre debitor. Sanctiuni

Debitorul nu a primit de la executorul judecatoresc adresa de instiintare a popririi.
Aceasta comunicare se regaseste totusi la dosarul de executare silita, cu mentiunea agentului procedural : " destinatar necunoscut".
Exista vreo sanctiune procedurala in privinta necumunicarii legale a instiintarii popririi catre debitor?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:24, 21 Octombrie 2011
sanctiunea consta in nulitatea actelor de executare ulterioare comunicarii nelegale. faceti contestatie in termen de 15 zile de cind ati aflat de existenta executarii silite.
matahachiro a scris:

sanctiunea consta in nulitatea actelor de executare ulterioare comunicarii nelegale. faceti contestatie in termen de 15 zile de cind ati aflat de existenta executarii silite.


Pe ce va bazati aceasta opinie? Este prevazuta aceasta sanctiune in Codul de Procedura Civila? Nicidecum. Eu sunt de parere ca singura sanctiune poate fi faptul ca debitorul este in termenul de depunere a contestatiei la executare atata vreme cat nu i s-a comunicat masura popririi.
Nulitatea intervine doar atunci cand este prevazuta expres de lege.
si mai exista si nulitati constatate cf art 105 CPC cum este cazul in speta de fata.

Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Mihai Costache, Avocat
...unde partea interesata trebuie sa faca dovada unei vatamari.
Ma interesa o sanctiune prev. in clar de cpc, cum ar fi o nulitate absoluta care sa atraga anularea actului de executare.
colegul meu are dreptate, nu este nulitate absoluta. Am citit si jurisprudenta in acest sens - se dovedeste vatamarea. daca a inceput licitatia publica atunci vatamarea este evidenta, de exemplu. ptr restul cazurilor se solicita (iar instantele admit) repunerea in termen ptr contestatia la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie sau cerere de constatarea nulitatii ? ContSters40598 ContSters40598 Intro contestatie la executare formulata de mine in calitate de debitor, avand ca obiect constatarea intervenirii perimarii executarii silite, la termenul ... (vezi toată discuția)
Termen introducere ce impotriva incheierii de incuviintare a executarii silite DanyD DanyD In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite? Considerati ca sunt aplicabile ... (vezi toată discuția)
Sanctiune nerespectare dispozitii execuatare silita dumitru2000 dumitru2000 ART. 399 C P C Nerespectarea dispozitiilor privitoare la la executarea silita insasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)