avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen comunicare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen comunicare decizie

Buna ziua!

Exista vreun termen de comunicare unui salariat a deciziei de desfacere a contractului de munca (art. 65)? multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 12:19, 21 Octombrie 2011
se comunica in scris, in termen de 5 zile de catre unitate, producandu-si efectele de la data comunicarii. - Codul Muncii - Art. 268, alin (3).
Apoi aveti 30 zile sa o contestati.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
263?3 nu se refera la abateri disciplinare? la mine este 65 - desfiintarea postului
aveti dreptate, 268 se refera doar la concedierea disciplinara.Pt 65 nu se prevede termen de comunicare, insa isi produce efectele de la comunicare, asa ca nu le va conveni sa nu va comunice.
Daca ati mers pe concediere (art.65 Codul muncii) si , in cazul in care a fost colectiva, ati parcurs toti pasii ceruti de lege (art.68 -74 Codul muncii), persoana concediata are dreptul la preaviz - 20 zile lucratoare (cf.art.75 C.muncii). in aceste conditii, dispozitia de incetare CIM poate fi emisa in ultima zi de preaviz (pentru a nu interveni vreo cauza de suspendare a termenului de preaviz (ex. concediu medical). In aceeasi zi/ in ziua urmatoare poate fi inmanate salariatului, ea producand efecte de la data aducerii la cunostinta (art.77 Codul muncii).
asa este, pt. art 65 (l-am omis din contextul dv) nu este un termen prevazut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie data deciziei de cocediere amya1808 amya1808 Este lovita de nulitate o decizie de concediere in baza art. 61 lit a Codul Muncii, comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, daca in ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala stromelectro stromelectro Buna ziua Am un salariat care va pleca prin concediere individuala art.65(1) la data de 15.10.2009 si astazi i-am dat decizia sa o semneze (bineinteles ... (vezi toată discuția)
Preaviz intrerupt de angajator ZuuM ZuuM am o problema cu angajatorul meu . dupa ce am fost concediat cu art.65din legea nr53/2003 si dat in preaviz , se gandeste sa ma cheme inapoi cand mai aveam 6 ... (vezi toată discuția)