avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in urmatoarea situatie: sunt asociat unic si administrator la firma mea (este pe pierdere, nu am dividente) unde sunt si angajat cu carte de munca de 3 ani. Doresc sa schimb administratorul care sa ma "dea afara".
Pot beneficia de indemnizatie de somaj, tinand cont ca raman asociat unic?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:14, 21 Octombrie 2011
1. Conform Legii 76/2002 (art.20), in calitate de asociat unic nu aveti obligatia sa va asigurati la somaj.
2. Asadar daca va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs. si daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc. Persoana care imi tine contabilitatea insista ca nu pot beneficia de somaj. Inteleg de la dumneavoastra ca pot. Cu stima, Cristinel Munteanu
Ca sa va convingeti mergeti la Agentia de Somaj sa intrebati.
Am incredere in dumneavoastra. Pot sa raman in continuare administrator si sa beneficiez de somaj? As scuti o groaza de bani pentru schimbarea administratorului.
Cu stima
1. Daca aveti contract individual de munca (CIM) cu functia de administrator nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj, trebuie incetat CIM.

2. Am spus sa mergeti la Agentia de Somaj pentru ca, ea fiind aceea care aproba si plateste indemnizatia de somaj, poate sa nu fie de acord cu ce spunem noi pe forum.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent un raspuns ref.concedieri individuale nicusan nicusan Daca am comunicat unor salariati pe care urmeaza sa-i concediez individual (art.65 pentru motive neimputabile lor(desfiintarea posturilor la un anumite locuri ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa un contract de munca pe perioada determinata de sub un an? emil.elekes emil.elekes Felicitari pentru sustinerea acestui forum si multumiri pentru ajutorul dumneavoastra pentru cei care cauta raspunsuri la problemele lor juridice si ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si contractul pe perioada determinata ralukkks ralukkks buna seara. lucrez in invatatamant de 6 ani ca suplinitoare, anul acesta am raman gravida si ar trebui sa nasc prin iunie 2013, insa contractul mi se ... (vezi toată discuția)