Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in urmatoarea situatie: sunt asociat unic si administrator la firma mea (este pe pierdere, nu am dividente) unde sunt si angajat cu carte de munca de 3 ani. Doresc sa schimb administratorul care sa ma "dea afara".
Pot beneficia de indemnizatie de somaj, tinand cont ca raman asociat unic?
1. Conform Legii 76/2002 (art.20), in calitate de asociat unic nu aveti obligatia sa va asigurati la somaj.
2. Asadar daca va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs. si daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc. Persoana care imi tine contabilitatea insista ca nu pot beneficia de somaj. Inteleg de la dumneavoastra ca pot. Cu stima, Cristinel Munteanu
Am incredere in dumneavoastra. Pot sa raman in continuare administrator si sa beneficiez de somaj? As scuti o groaza de bani pentru schimbarea administratorului.
Cu stima
1. Daca aveti contract individual de munca (CIM) cu functia de administrator nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj, trebuie incetat CIM.
2. Am spus sa mergeti la Agentia de Somaj pentru ca, ea fiind aceea care aproba si plateste indemnizatia de somaj, poate sa nu fie de acord cu ce spunem noi pe forum.