avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere prealabila

Se poate face plangere prealabila pentru calomnie si insulta in conditiile in care ele nu mai sunt incriminate?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:46, 23 Octombrie 2011

Nu eu am fost calomniat, eu am injurat un user necunoscut pe youtube acum 4 luni si am auzit ca e calomnie sau insulta sau ceva... ma gandeam ce se poate intampla.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
floxter, utilizator
Nu aveti ce sa patiti. Fapta nu mai constituie infractiune, iar pt a merge pe partea civila ca sa ceara despagubiri trebuie sa stie cine l-a insultat si, de asemenea, sa i se fi adus un prejudiciu prin injuriile aduse, prejudiciu care trebuie demonstrat.
De mentionat ca in civil actiunea se timbreaza la valoare.
Nu se timbreaza. Vezi art. 15 f indice 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnie pe youtube floxter floxter Oare se poate da in judecata sau face plangere impotriva unui user youtube necunoscut care a adresat injurii altui user youtube ? Poate fi condamnat? (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
O persoană mi-a adus injurii. există o limită de timp de la data faptei în care se poate depune plângere la poliție? Irina Barta Irina Barta Bună ziua! Am o întrebare referitoare la perioada în care se poate face o plângere la politie împotriva unei persoane care mi-a adus injurii? Este un ... (vezi toată discuția)