avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noul cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noul cod civil

Mama mea are 75 de ani , este nevazatoare, are dementa senila cu episoade delirante ( altfel spus Alzheimer intr-o faza intermediara ), cum as putea face sa pot semna acte in locul ei , sa-i administrez casa? Precizez ca nu sta impreuna cu mine , dimpotriva , e singura, iar eu vin zilnic la ea, de la 20 de km. de doua ori pe zi . As vrea sa-i vand apartamentul din oras si s-o mut cu mine in casa , la tara , ca s-o pot ingriji mult mai bine decat asa. Am nevoie de semnatura sa ii pot trece pensia pe card....si multe altele pe care ea nu le mai poate face si pe care nici macar nu le mai intelege ..... Precizez ca si judecata ii este afectata, uneori nici nu stie cu cine vorbeste sau unde este .E tare greu si pentru ea si pentru noi , familia ...Are ajutor de handicap si de insotitor, dar dupa ce am apelat o data la o femeie din cauza careia mama si-a rupt mana, am hotarat sa ma ocup doar eu de dansa .
Ce metode as avea, pentru ca nici macar nu se poate misca singura. Efectiv e dependenta de mine , incepand cu necesitatile zilnice , hrana, si terminand cu medicatia. Precizez ca sunt o femeie cu facultate , cu familie, care isi iubeste foarte mult mama si care nu o poate lasa neingrijita . Ce pasi trebuie sa fac pentru aceasta ?

Cel mai recent răspuns: miluma , utilizator 16:47, 21 Octombrie 2011
Puteti sa o puneti sub interdictie, cererea se adreseaza judecatoriei, luati legatura cu un avocat.
Si asta cred ca dureaza cel putin un an , Pana atunci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alzheimer, sau nu? Fiumodel Fiumodel Nu, nu este un subiect pur medical. Mama mea de 84 de ani, are in anumite imprejurari tremuraturi care au dus la concluzia medicala de Alzheimer. Recent, a ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)
Se poate? stefan1957 stefan1957 buna seara!am o mama de 83 ani neexpertizata psihiatric,pe care o suspectez de alzheimer , o dementa senila si o obsesie fata de mine. eu am 60 ani si locuim ... (vezi toată discuția)