avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Din concediu ingrijire copil la munca pentru cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Din concediu ingrijire copil la munca pentru cazul contractului pe o perioada determinata

Buna seara !
Sotia mea a nascut pe 13 mai 2010. La acel moment lucra ca profesor suplinitor si ca urmare era angajata pe operioada determinata de 1 an intre septembrie 2009 si august 2010. La momentul nasterii ar mai fi avut 3,5 luni pana la incheierea perioadei contractuale.
In momentul in care finalizeaza concediul de ingrijire copil (13 mai 2012), trebuie sa se reintoarca la munca pentru terminarea celor 3,5 luni ramase din contract la momentul plecarii in concediu? Concediul de ingrijire copil se intercaleaza in perioada contractului pe perioada determinata si la profesori?
Daca am vrea sa mai concepem acum un copil este vreo varianta ca sotia mea sa beneficieze de concediu ingrijire copil si pentru cel de-al doilea ? (prelungirea cu un concediu medical sau ceva asemanator)

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 22 Octombrie 2011
In mod normal; contractul pe perioada determinata inceteaza prin ajungerea sa la termen, chiar daca pe parcursul lui intervbin cauze de suspendare cum este situatia de fata.
a sa beneficieze de indemnizatie pentru al doilea ciopil trebuie sa realizeze venituri sau sa fie considerata perioada asimilata( cuma ar fi cazul CIC), 12 luni dinaintea nasterii copilului
narcisss a scris:

Buna seara !
Sotia mea a nascut pe 13 mai 2010. La acel moment lucra ca profesor suplinitor si ca urmare era angajata pe operioada determinata de 1 an intre septembrie 2009 si august 2010. La momentul nasterii ar mai fi avut 3,5 luni pana la incheierea perioadei contractuale.
In momentul in care finalizeaza concediul de ingrijire copil (13 mai 2012), trebuie sa se reintoarca la munca pentru terminarea celor 3,5 luni ramase din contract la momentul plecarii in concediu? Concediul de ingrijire copil se intercaleaza in perioada contractului pe perioada determinata si la profesori?
Daca am vrea sa mai concepem acum un copil este vreo varianta ca sotia mea sa beneficieze de concediu ingrijire copil si pentru cel de-al doilea ? (prelungirea cu un concediu medical sau ceva asemanator)

1. C.i.m. a incetat de drept la 31.08.2010 , daca nu s-a dispus prelungirea duratei pentru care a fost incheiat ...

2. Dupa incetarea c.i.m., sotia dvs trebuia sa mearga la AJOFM sa se inscrie la somaj ... se suspenda somajul si intra in CCC ..urmand ca la terminarea CCC sa reintre in somaj.

3. Pentru a intra in CCC pentru cel de-al doilea copil ar trebui sa indeplineasca aceleasi conditii ca si pentru primul CCC....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal apoi indemnizatie de somaj haller haller Buna seara! am si eu o intrebare! sotia mea va naste intre 18.06-28.06! concediul prenatal probabil ca il vom introduce din data de 2.05! probabil ca sotia va ... (vezi toată discuția)
In timpul cic am ramas fara post. ce se intampla cu...? ina_enache ina_enache Buna ziua Sper sa ma puteti ajuta cu o problema. Sunt cadru didactic dar acum sunt in CIC pana in ianuarie 2012. Am avut contract pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil! moni d moni d Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine! Sunt insarcinata in 6 luni. La firma unde lucrez sunt angajata pe perioada determinata. Trebuie sa nasc prin 23 ... (vezi toată discuția)