avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune posesorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune posesorie

x cheama in judecata pe y, pentru actiune posesorie in reintegrare, cu plata unor despagubiri reprezentand beneficiul nerealizat pentru suprafata de teren in litigiu
se administreaza, printre altele si proba cu expertiza , si se stabileste o anumita suma ca si beneficiu ce ar fi rezultat din exploatarea suprafetei de teren
Reclamantul x renunta la judecata in ceea ce priveste capatul de cerere avand ca obiect actiune posesorie.
Care este solutia instantei in ceea ce priveste plata despagubirilor solicitate pentru lipsa de folosinta a terenului ?( ia act de renuntare sau o solutioneaza )

Cel mai recent răspuns: PDnA , utilizator 11:07, 22 Aprilie 2013
O solutioneaza. Daca tulburarea posesiei este dovedita, o poate chiar admite.
O persoana care exercita folosinta unui bun imobil timp de 3 luni in fiecare an,pe parcursul a 5 ani, ca la proprietatea periodica, poate exercita actiunea posesorie? Ma refer la faptul ca nu ar fi indeplinita conditia sa posede bunul timp de 1 an.
Despagubirile pentru beneficiul nerealizat vor fi acordate.

Ceea ce de fapt intrebam este daca o persoana poate intenta actiunea posesorie impotriva celui care ii tulbura posesia, daca foloseste bunul timp de 3luni/an , conform conventiei stabilite cu ceilalti coproprietari, in sensul ca art.949 prevede conditia sa posede cel putin 1 an.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
PDnA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre o actiune revendicativa i o tulburare de proprietate ? gabibianchi gabibianchi Care este diferenta intre o actiune de revendicare si o tulburare de proprietate de teren? Multumesc pt.eventualele lamuriri. (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau actiune posesorie??? mighelita mighelita Titlu/Subiect: tulburare de posesie sau actiune posesorie Bua ziua as dori sa stiu ce sa fac si unde ma incardez cel mai bine intre tulburare de posesie si ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema legata de terenul casei mele.am cumparat un teren cu un perete de casa al vecinului intrat in curtea noastra .Neavind proiect ... (vezi toată discuția)