avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... A intervenit sau nu reabilitarea de drept?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

A intervenit sau nu reabilitarea de drept?

in 2005 am fost condamnat la 1,2 ani cu suspendare pentru conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcolice iar acum in 2011 am permis si am fost oprit de politie si am avut in etilotest 0,52 respectiv in sange 1,10 iar la a 2 a 1,0 conteaza faza din 2005 se ia in calcul mai figurez cu cazier judiciar ce mi se poate intampla va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:04, 24 Octombrie 2011
Ce scrie in hotararea de condamnare ,cati ani ati avut termen de incercare ? Figurati cu cazier deorece nu v-ati facut reabilitarea judecatoreasca.Intrebarea dvs era daca sunteti considerat recidivist?Nu-i asa ca aceasta este intrebarea.Dupa
calculul meu nu sunteti recidivist.Dar consultati un avocat caruia ii prezentati hotararea penala.
Prima condamnare s-a reabilitat de drept.
Daca recunoasteti fapta si va prevalati de 320 indice 1 Cod proc. pen. scapati tot cu o pedeapsa cu suspendare. Luati legatura cu un avocat.
Ar trebui sa nu mai figureze prima condamnare dar cel mai bine angajati-va un avocat care sa va reprezinte si sa va apere interesele in instanta pt a scapa cat mai ieftin.
Nu sunt de acord cu colegul meu care scrie ca v-ati reabilitat de drept.Potrivit condamnarii primite prin dispozitivul sentintei penale dvs ,pedeapsa depasea 1 an inchisoare,chiar daca s-a dispus suspendarea acesteia.Reabilitarea de drept de care se face vorbire nu opereaza un cazul dvs.Trebuia sa va adresati instantei de judecata cu o cerere sa administrati probe si apoi daca se constata ca dvs indepliniti conditiile cerute de legiuitor in textul de lege se pronunta o hotarare in acest sens.Am facut aceste precizari deorece trebuie sa stiti exact care este situatia dvs.
mirabella-ana a scris:
Nu sunt de acord cu colegul meu care scrie ca v-ati reabilitat de drept. Potrivit condamnarii primite prin dispozitivul sentintei penale dvs ,pedeapsa depasea 1 an inchisoare, chiar daca s-a dispus suspendarea acesteia. Reabilitarea de drept de care se face vorbire nu opereaza un cazul dvs.

Nu aveti dreptate si va rog sa cititi art. 86 Cod penal. Reabilitarea de drept nu intervine numai in conditiile art. 134 Cod penal.

Reabilitarea de drept a persoanei fizice intervine si la implinirea termenului de incercare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei, in cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare judiciara danielamirela danielamirela buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)