Tatal meu a fost executat silit la plata unei sume de bani in urma unui proces pierdut de bunica mea pe o bucata de teren langa casa ei.Bunica mea a decedat in urma cu un an. Dupa bunica mea nu s-a dezbatut masa succesorala intre tatal meu si sora lui deci tatal meu nu are certificat de mostenitor.Mentionez ca sora lui a locuit tot timpul cu bunica mea in casa ei si bunurile ei,deci tatal meu nu are adresa la acea casa .Bunica nu afacut nici un testament .Poate fi executat silit?
Probabil ca executarea silita a fost facuta in solidar cu sora tatalui dvs.
Daca nu s-a dezbatut succesiunea, se poate prezuma o acceptare tacita a mostenirii; dar cum tatal dvs. spuneti ca nu a locuit si nu s-a folosit de bunurile ramase de pe urma mamei acestuia, atunci tatal dvs. ar putea face o contestatie la executare (daca mai este in termen!) in care sa arate ca cel ce a acceptat tacit mostenirea este de fapt sora lui si nu el.
Problema este daca tatal dvs a acceptat sau succesiunea bunicii dvs.Sunt anumite situatii in care se poate aprecia ca a avut loc o acceptare tacita a mostenirii defunctului.Banuiesc ca in afara de aceea casa mai exista si alte bunuri.Daca tatal dvs este in posesia unui astfel de bun care face parte din masa de partaj ,trebuie sa suporte si pasivul succesoral al defunctului.Daca nu a acceptat succesiunea sa dea o declaratie notariala din care sa rezulte ca nu a acceptat succesiunea si sa fie exonerat de plata acestor sume de bani datorate de defunct.
Atentie ,aceasta declaratie il va face pe tatal dvs strain de succesiunea tatalui sau.Analizati foarte bine cele invederate si adoptati solutia care va avantajeaza cel mai bine.
Succesiune instanta
parisor
Buna seara!
Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)