avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

buna ziua.situatia mea arata cam asa:sunt necasatorita,traiam in "uniune consensuala"cu un barbat cu care am un copil foarte mic.copilul este declarat de tata.nu as dori sa ma trezesc cu surprize intr-o zi si sa imi ia cineva custodia copilului sau sa ma tarasca intr-o sala de judecata pentru asa ceva.intrebarea mea este:cum pot preveni acest lucru?este un lucru sigur ca un minor aflat doar in grija mamei si neprovenit dintr-o casatorie ii ramane sigur in custodie?sau ar trebui sa fac ceva,sa actionez eu pe o cale legala si sa obtin doar eu custodia lui?
Cel mai recent răspuns: Vasile Roman , Avocat 16:50, 22 Octombrie 2011
Nu va poate lua nimeni custodia copilului, decat in situatia in care ati fi decazuta din drepturile parintesti.
Buna ziua,

Nu puteti preveni acest lucru in acest moment intrucat dumneavoastra traiti impreuna cu tatal copilului. Doar in situatia in care va despartiti puteti sa il actionati in judecata pentru a obtine custodia si obligarea la o pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pensia alimentara stefania25 stefania25 buna ziua,ma numesc Nicoleta sunt o mama a unui baietel de 3ani si 8luni.Am trait in concubinaj cu un baiat in care ca rezultat sa nascut un copil,iar el la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati andreea_galben andreea_galben buna seara,daca tatal este cunoscut cu atencedente penale si mama il da in judecata pt custodia copilului(o fetita de 6 ani)ei nefind necasatoriti si mama cu ... (vezi toată discuția)