In 5 oct am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata (doar cu o anexa pe 2 ani) si in contract era stipulat ca 3 luni sunt de proba.Vineri cand am ajuns la servici am aflat ca s-au facut concedieri,5 la numar,a unor colegi care au inceput munca deodata cu mine.Ei bine,eu am fost chemata la un superior care mi-a spus ca daca nu imi cresc vanzarile (la un call center lucrez) am sa urmez si eu pe miercuri sa fiu concediata.Nu contest faptul ca ei trebuie sa isi aleaga persoane care sa le creasca profitul si nu contest faptul ca eu nu ma incadrez intre ei,ceea ce pe mine ma supara este faptul ca pe colegii care i-a concediat i-a pus sa semneze cum ca ei au demisionat si nu ca au fost concediati.Intrebarea mea este ca daca pe miercuri ajung in aceeasi situatie,sa semnez ca am demisionat?Nu stiu de la cine sa cer sfaturi ptr ca ptr mine este primul loc de munca si nu stiu exact ce trebuie sa fac.Rog sa ma lamureasca cineva.Multumesc
In cazul dvs daca demisionati nu aveti niciun avantaj , dar niciun dezavantaj ... intrucat nu aveti posibilitatea de a beneficia de somaj dupa incetarea raportului de munca, avand in vedere ca ati mentionat ca acesta este primul loc de munca al dvs...
sa inteleg ca daca pe miercuri vine superiorul la mine si imi zice 'imi pare rau dar trebuie sa ne despartim..' si imi tranteste o foaie in fata cu demisia mea..nu cu concedierea..sa nu semnez?
nu e chiar totunaB-)
daca sunteti concediata din motive neimputabile dvs si aveti 1 an lucrat in ultimii 2 ani, beneficiati de somaj:yes:
iar aici se incadreaza inclusiv concedierea in perioada de proba:yeah:
cum am spus,este primul loc de munca...si acesta este la 6 ore deoarece diminetile sunt la facultate..dar daca sunt la facultate (anii de fac se adauga la cartea de munca parca,adica dupa absolvire beneficiez de somaj),demisia sau concedierea ma v-a afecta la somaj?