avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme la locul de munca

In 5 oct am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata (doar cu o anexa pe 2 ani) si in contract era stipulat ca 3 luni sunt de proba.Vineri cand am ajuns la servici am aflat ca s-au facut concedieri,5 la numar,a unor colegi care au inceput munca deodata cu mine.Ei bine,eu am fost chemata la un superior care mi-a spus ca daca nu imi cresc vanzarile (la un call center lucrez) am sa urmez si eu pe miercuri sa fiu concediata.Nu contest faptul ca ei trebuie sa isi aleaga persoane care sa le creasca profitul si nu contest faptul ca eu nu ma incadrez intre ei,ceea ce pe mine ma supara este faptul ca pe colegii care i-a concediat i-a pus sa semneze cum ca ei au demisionat si nu ca au fost concediati.Intrebarea mea este ca daca pe miercuri ajung in aceeasi situatie,sa semnez ca am demisionat?Nu stiu de la cine sa cer sfaturi ptr ca ptr mine este primul loc de munca si nu stiu exact ce trebuie sa fac.Rog sa ma lamureasca cineva.Multumesc
Cel mai recent răspuns: honeybunny21 , utilizator 16:46, 23 Octombrie 2011
1. Demisia sau concedierea de acum nu va afecteaza la o viitoare perioada de somaj.
2. Daca angajatorul procedeaza asa nici nu are rost sa mai stati la el.
3. Cautati-va alt loc de munca, ar fi mai bine.
4. La absolvirea facultatii veti beneficia de indemnizatie de somaj daca la data inregistrarii la Agentia de Somaj nu aveti un contract individual de munca.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
atunci mai bine demisionati, decat sa fiti concediata ca necorespunzatoare in perioada de probaB-)
Din pacate am mare nevoie de locul de munca,dar daca angajatorii sunt de parere ca 'trebuie sa se desparta de mine' probabil ca asa este sper doar sa nu fie asa ptr toti colegii mei,aprox 50 de persoane,au plecat deja 5,cine stie pe miercuri cati vor mai fi.Imi pare tare rau totusi ca in 3 saptamani de lucru (in care nici angajatorul sau alti superiori ai mei nu au fost in stare sa raspunda la intrebari logice asupra jobului,a programului de lucru,care se schimba de la o zi la alta..mereu ne spuneau ceva diferit) si-au dat seama ca nu suntem destul de eficienti.Sper doar ca jobul acesta sa nu fie o farsa,o gluma de prost gust,doar ptr castigul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiere somaj - demisie sau concediere ??? FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , sunt interesat de un amanunt : sunt angajatul unei companii de 7 luni , acum in prezent am ramas doar 3 angajati , as dori sa stiu pentru a ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii georgianachirita georgianachirita Buna.Am si eu o problema legata de dreptul muncii daca ma poate ajuta cineva.Lucrez la o companie de telecomunicatii si din cate am observat in momentul in ... (vezi toată discuția)