avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe indemnizatia de somaj

buna ziua. as dori sa stiu daca se poate pune poprire pe indemnizatia de somaj pt sume restante la banca chiar cu decizie de executare silita? care este legea in care se specifica oricare din cele 2 variante de raspuns? multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
justmejustme, utilizator
Cel mai recent răspuns: justmejustme , utilizator 14:24, 23 Octombrie 2011
se poate executa orice venit pe care il realizati, deci inclusiv indemnizatia de somaj
Legea nr.76/2002:
Art. 46. - Drepturile bãneşti prevãzute la art. 43 fac obiectul executãrii silite pentru debite provenite din plata necuvenitã a acestora, precum şi pentru cazurile prevãzute de Codul de procedurã civilã ori de alte dispoziţii legale speciale.

Art. 43.
(1) Indemnizaţia de şomaj se plãteşte lunar în cuantumul prevãzut la art. 39 alin. (2), respectiv la art. 40 alin. (1).

(2) Pentru fracţiuni de lunã indemnizaţia de şomaj se calculeazã proporţional cu numãrul de zile calendaristice din luna respectivã.
iata ce am gasit eu www.avocatnet.ro/content/art... .
la alin.4 se specifica "(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel"

cum nu e cazul in ceea ce priveste vreo obligatie de intretinere sau daune cauzate de deces, atunci cum ar putea sa imi retina din somaj sume? nu ar fi putin ilegal? sau se merge pe "stai sa vedem daca se sesiseaza"?ms
mai astept pareri.

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
justmejustme, utilizator
sau aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu-somaj adrianblanaru adrianblanaru Cu respect ! Am o problema pe care as dori sa o rezolv.Am o poprire pe salariu ,de la o banca.Mi se opreste 25% din venitul net realizat lunar si firma la care ... (vezi toată discuția)
Poprirea indemnizatiei de somaj iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am si eu o intrebare. Daca sunt in somaj, bancile au dreptul sa puna popriri? Va multumesc? (vezi toată discuția)
Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)