enco a scris:
Se poate acorda sporul de fidelitate in cuantum fix, egal pentru toti angajatii unei societati? Daca da, care este baza legala? Si, eventual cum arata o astfel de clauza? Multumesc.
Si la noi la firma s-au introdus sporuri de fidelitate, incepand cu 1, 2, 3, 5 ani de activitate neintrerupata in cadrul unitatii, dar ca procent nu ca suma. Nu e nici o problema sa se acorde suma (nici macar d.p.d.v. contabil).
Am procedat astfel:
1. Decizia directorului prin care stabileste suma si conditiilede acordare a ei:Ex.: Decid: Incepand cu data de 01.10.2008 se acorda spor de fidelitate astfel:
- suma de ........... dupa un an de activitate neintrerupta in cadrul unitatii....
- sume de ........... dupa 2 ani , etc. (am redat succint)
2. Act aditional la CCM completarea art. privind salarizarea.
3. Act aditional la fiecare salariat, prin care se modifica contractul de munca. Eu am modificat art. cu salarizarea si am adaugat prevederea din dispozitie. Dar puteti sa prindeti aceasta prevedere ca o clauza separata, pe langa cea de formare profesionala...
4. Toate formulare de contract de munca care se emit dupa aceasta data sa cuprinda aceasta noua reglementare.