avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... as putea da statul in judecata?!va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

as putea da statul in judecata?!va rog ajutati-ma

Buna ziua as vrea sa imi descriu cazul chiar daca nu este terminat definitiv dar as vrea sa stiu ce am de facut pe mai departe
In anul 2005 am suferit un accident in care mi-am pierdut ambele picioare,a explodat un tub de co2 si una din bucati mi-a retezat ambele picioare.Ancheta politiei si a procuraturii a durat pana in 2008 in urma careia au fost gasite vinovate 2 pers si doua firme responsabile civilmente.din 2008 si pana in 20 oct 2011 a durat procesul care s-a finalizat cu inchisoare cu suspendare a inculpatilor si despagubiri in solidar cu partile responsabile civilmente catre mine in valoare mult mai mica decat am depus eu acte ca m-ar costa protezele pana la varsta de 60 de ani eu avand 21 la momentul accidentului si 27 in momentul de fata.Problema mea este urmatoarea ca una din firmele respective a intrat in insolventa pe parcursul procesului si practic in momentul de fata nu mai am ce lua de la ea deci automat imi mai scad despaguburile la jumatate sau daca nu mai mult.Intrebarea mea este oare pot da statul in judecata caci a durat ancheta si procesul 6 ani si in timpul asta eu am avut numai de suferit si ceilalti timp sa isi bage firma in insolventa respectiv faliment?sau cum sa fac sa pot lua mai mult bani de la cealalta firma care este SA ?va rog sa ma ajutati cu raspunsuri deoarece pentru mine nevoia de a avea proteze performante nu este un moft si nici dorinta de a ma imbogati ci este o necesitate pentru a nu mai simti din plin handicapul pe care l-am dobandit in urma accidentului.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: madalina stanculescu , utilizator 21:21, 28 Octombrie 2011
madalina stanculescu a scris:

Si aici poate dura ani?!?pai inseamna ca in tara asta mai repede ne asteptam sa murim decat sa ni se faca dreptate...multumesc de raspuns

Da, cunosc situatii in care un litigiu a fost solutionat in cativa ani ....:(

aveti sanse la CEDO , desigur trebuie sa aveti si un avocat pe masura.Ar tebui , de asemenea sa aveti un avocat bun la recurs. cel pe care-l aveti se pare ca nu prea are incredere...
av.antoanelageaman a scris:

aveti sanse la CEDO , desigur trebuie sa aveti si un avocat pe masura.Ar tebui , de asemenea sa aveti un avocat bun la recurs. cel pe care-l aveti se pare ca nu prea are incredere...

Nu stiu daca este vorba de incredere sau nu a avut de-a face cu CEDO,eu sper sa imi rezolve cazul si la recurs chiar daca in prima faza ne-au dat nici jumatate din ce am cerut.Sincer si eu imi pierd increderea cand vad cat a durat procesul si sa mai stiu ca si recursul poate dura atat dar sper ca D-zeu sa ma ajute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cedo speta penala mna mna Buna ziua, In anul 2010, luna Octombrie am avut ultima decizie ramasa definitiva si irevocabila. Am facut plangere la CEDO in intervalul de 6 ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala definitiva - termen plangere cedo DorianMate DorianMate Sentinta a ramas definitiva in februarie 2013. In cat timp trebuie motivata de Curte si cum poate fi atacata (Recurs in anulare, CEDO) ? (vezi toată discuția)
Condamnare in solidar pentru un jurnalist si o firma intrata in insolventa CameliaBadea CameliaBadea Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce poate face un jurnalist condamnat la plata unei amenzi in solidar cu publicatia la care a scris, in cazul in care ... (vezi toată discuția)