avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Buna ziua!Tatal meu are contract de donatie de 5/6 din 1000mp teren .A si dori sa stiu daca se poate intabula pe terenul ce i se cuvine lui daca celalalt proprietar nu doreste acest lucru.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lilianna , utilizator 21:27, 23 Octombrie 2011
Faceti iesirea din indiviziune apoi se va face intabularea.
cum sa faca iesirea din indiviziune daca el nu vrea?


In instanta. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune!
Multumesc pt raspuns si inca o intrebare tata si cei5 frati mai au si 2.5hectare pamint de la parinti lor decedati cu titlu de proprietate pe care sunt specificati toti mostenitori.De curind o sora a tatalui meu a decedat ce trebuie sa faca ceilalti frati ca sa iasa din indiviziune?
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
lilianna, utilizator
Intai sa se dezbata succesiunea dupa sora decedata apoi iesiti din indiviziune cu mostenitorii acesteia, fie prin act de partaj voluntar la notariat daca sunteti toti de acord sau in instanta in caz de divergenta.

Alte discuții în legătură

Actiune iesire din indiviziune teaavram teaavram suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul ... (vezi toată discuția)
Cum se face iesirea din indiviziune in acest caz? Gabi92 Gabi92 Buna ziua! Am si eu o problema legata de cadastru, carte funciara. Bunicul meu mai are 3 frati si au un teren arabil. Ei au facut succesiunea. Bunicul si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune andruta1403 andruta1403 Tatal meu este unul dintre cei 6 mostenitori (dintre care 3 sunt decedati). S-a incercat o iesire din indiviziune (in 2008), dar nu s-a finalizat deoarece ... (vezi toată discuția)