avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire si alte violente - prescrierea faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire si alte violente - prescrierea faptei

Bună, am și eu o intrebare vis a vis de prescrierea unei fapte de lovire si alte violente. Incidentul a avut loc acum 3 ani, un litigiu intre 2 administratori de firme de la un spațiu. Politia a dat legitimă aparare, procurorul a dat amenda administrativă de 300 lei, iar instanta a dat 2 luni cu suspendare. S-a făcut recurs, s-a casat si s-a trimis spre rejudecare. Dosarul este încă pe rol si se împlinesc 3 ani din momentul în care s-a petrecut incidentul. Se poate cere instanței să constate prescrierea faptei ?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: paulgabriel , utilizator 15:44, 20 August 2019
Dupa 4 ani si jumatate de la eveniment poate invoca prescriptia speciala.
In baza cărui articol de lege se poate cere prescrierea faptei după 4 ani și jumătate???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare și rejudecare - fondul problemei interpretat gresit leopold2010 leopold2010 bună, mă poate ajuta cineva cu o părere vis a vis de casarea hotărârii primei instante, trimiterea spre rejudecare cu mențiunea că fondul problemei ... (vezi toată discuția)
Mandat extradare si rejudecare JParice JParice Persoana X(cetatenie romana) aflat in Romania a fost judecata timp de 5 ani in lipsa in Italia si condamnat la 3 ani de inchisoare.Primeste mandat european de ... (vezi toată discuția)
Suspendare marinamihaela marinamihaela A, cu suspendare 4 ani are o altercatie minora cu B duminca seara,altercatia se petrece in lipsa martorilor,a camerelor de supraveghere etc. REPET, minora,o ... (vezi toată discuția)