avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bolnav psihic

in cazul unei persoane bolnave pshihic ,majora cine il poate lua in ocrotire si sa-i apere interesele,cum ?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 21:58, 23 Octombrie 2011
Se dispune punerea sub interdictie si numirea unui curator prin hoarare judeatoreasca. Provizoriu pana la solutionarea irveocabila a cauzei se va numi un curator provizoriu de către Primar.
Curator poate fi orcine: membur al familiei, vecin, chiar o persoana de la autoritatea tutelara.
Persoana cu dizabilitate are gradul accentuat sau grav cu/fara asistent personal? Pentru inceput solicitati primarului curatela provizorie, la judecatorie poate sa dureze pana la un an deoarece din dosarele pe care le-am citit si eu judecatorii solicita acte medicale suplimentare, martori, prezenta si opinia unui procuror si chiar a unui expert medical

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Tutore Vlad2013 Vlad2013 Care sunt conditiile ca o persoana sanatoasa si bine primita sa fie tutore unei persoane adulte,cu probleme de sanatate sau de varsta? In ce consta acest ... (vezi toată discuția)
Persoana pensie caz de boala poate sa vanda propietatea mariuscilin mariuscilin buna ziua am gasit o garsoniera si cumparatoru spune ca este pensionat pe caz de boala nu a vrut sa spuna ce el a dobandit garsoniera prin succesiune si ... (vezi toată discuția)