avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CALCUL PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CALCUL PENSIE ALIMENTARA

1) Daca in urma divortului s-a stabilit plata unei pensii alimentare in procent de 25% din venitul net conform adeverintei de salariu , fosta sotie a solicitat angajatorului plata a 25% din toate veniturile nete realizate, va rog sa imi spuneti daca este corect ca angajatorul sa retina suma reprezentand p.a. inclusiv din prima de vanzari care se adauga lunar la venitul net din salariu, deoarece stiu ca primele nu sunt considerate venituri cu caracter permanent si nici nu a fost inclusa in adeverinta de salariu prezentata in instanta?!
2)In momentul in care se cere prin instanta reducerea pensiei alimentare pt primul copil deoarece se face dovada existentei unui al doilea copil, noul procent pt plata pensiei alimentare se aplica retroactiv de la momentul nasterii celui de-al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:37, 24 Octombrie 2011
1. procentul de 25 % se aplica veniturilor nete realizate de catre dvs lunar, indiferent de cele mentionate in adeverinta depusa la dosar. Daca acele prime sunt de fapt comisioanele lunare pe care le incasati in sistemul vanzarilor, atunci si acelea intra in venituri cu caracter permanent...intrucat le incasati luna de luna, doar cuantumul fiind diferit. Daca instanta s-ar fi pronuntat stabilind o suma de exemplu 300 de lei, si nu procentul de 25%,atunci angajatorul ar fi platit doar acea suma, in caz contrar este obligat sa aplice procentul de 25% astfel cum este mentionat in hotarare.
2. Noul procent se va aplica de la data depunerii cererii. Nu este vinovata instanta ca persoana interesata a stat in pasivitate, legea neretroactivand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara TELEMBECI_ANCA TELEMBECI_ANCA CUM SE CALCULEAZA PENSIA ALIMENTAR IN PROCENT DE 25%DIN VENIT NET SI PERMANENT ?SE TINE CONT DE ORELE DE NOAPTE DE SPORURI ?DAR DE BONURILE DE MASA?CARE ESTE ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire a paternitatii,nu am avut inca prima infatisare...insa vroiam sa va intreb pentru a fi pregatit,cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Venit calculat pentru pensia alimentara KARINA73 KARINA73 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la venitul luat in calcul pentru plata pensiei alimentare. Am inteles ca procentul este de 25% din venit(pentru un ... (vezi toată discuția)