1) Daca in urma divortului s-a stabilit plata unei pensii alimentare in procent de 25% din venitul net conform adeverintei de salariu , fosta sotie a solicitat angajatorului plata a 25% din toate veniturile nete realizate, va rog sa imi spuneti daca este corect ca angajatorul sa retina suma reprezentand p.a. inclusiv din prima de vanzari care se adauga lunar la venitul net din salariu, deoarece stiu ca primele nu sunt considerate venituri cu caracter permanent si nici nu a fost inclusa in adeverinta de salariu prezentata in instanta?!
2)In momentul in care se cere prin instanta reducerea pensiei alimentare pt primul copil deoarece se face dovada existentei unui al doilea copil, noul procent pt plata pensiei alimentare se aplica retroactiv de la momentul nasterii celui de-al doilea copil?
1. procentul de 25 % se aplica veniturilor nete realizate de catre dvs lunar, indiferent de cele mentionate in adeverinta depusa la dosar. Daca acele prime sunt de fapt comisioanele lunare pe care le incasati in sistemul vanzarilor, atunci si acelea intra in venituri cu caracter permanent...intrucat le incasati luna de luna, doar cuantumul fiind diferit. Daca instanta s-ar fi pronuntat stabilind o suma de exemplu 300 de lei, si nu procentul de 25%,atunci angajatorul ar fi platit doar acea suma, in caz contrar este obligat sa aplice procentul de 25% astfel cum este mentionat in hotarare.
2. Noul procent se va aplica de la data depunerii cererii. Nu este vinovata instanta ca persoana interesata a stat in pasivitate, legea neretroactivand.
Pensia alimentara
147369
Cum se calculeaza pensia alimentara care am inteles ca este de 25% din total venit net?
Daca eu lucrez in vanzari si am comisioane care fluctueaza de la o ... (vezi toată discuția)