avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata la Asociatia de Propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata la Asociatia de Propietari

Buna ziua, e legal ca Asociatia de Propietari de care apartinem sa ne spuna cat avem de platit fara o factura in prealabil, mentionez ca se taie chitanta pe suma respectiva dar eu sunt curios, stiind ca cumva trebuie demonstrate sumele respective printr-o factura. La A.P. noi platim doar femeia care face curat in bloc si lumina de pe casa scarii. Am rugat sa mi se trimita o factura fiindca cele mai multe plati le fac prin centru de plati electronic, iar de foarte multe ori uit sa platesc asociata, si ma trezesc cu penalizari. Mai mentionez ca nici macar nu stiu scadenta platii, si cum de am fost trecute 4 persoane, cand noi stam 2 in apartament, si acum la ei mi-ar trebui semnatura de la toti vecinii ca sa se modifice in registrul lor numarul de persoane, care iar cred ca nu e legal dar nici nu stiu cum se procedeaza sa le zic ca nu trebuie sa platesc pentru celelalte 2 persoane fictive, si totusi nu vreau nici sa ma trezesc actionat in judecata daca ei au dreptate sa nu imi dea factura.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:59, 25 Octombrie 2011
Fiind o asociatie prea mare, legatura administratiei cu proprietarii poate lasa de dorit.
Dar, daca a ramas de achitat la comun decat salariul femeii de servici si lumina de pe scara, de ce nu demarati procedura de constituire a unei asociatii numai pe scara dvs. cu singurul scop de a plati numai salariul unei femei de servici daca mai aveti nevoie de aceasta?.
Ori, la dvs. pe acolo nu conteaza banii cheltuiti fara numar?.:O
Pai sa lucram cu materialul clientului, ca tot ne-ati mai dat unele amanunte.
Dumneavoastra nu i-ati gasit 2-3 luni, dar ceilalti vecini au patit la fel, adica nici ei nu i-au gasit pe cei de la asociatie?
Si pe cine trebuia sa gasiti si i-ati gasit totusi pana la urma? Pe cei din conducerea si administrarea asociatie si putem presupune ca asa cum functioneaza o asociatie aveti: presedinte, membri in comitetul executiv, administrator, casier, cenzor, contabil, instalator..., ca sunt, asa cum spuneti 15 blocuri in asociatia dv.
Asa ca pe langa femeia de serviciu ce munceste dupa modelul stahanovoist si este platita ca un sef de stat, mai sunt si ceilalti din conducere si administratie, care trebuiesc si ei platiti pentru ca munca voluntara nu se mai face.
Pe o lista de plata costurile cu forta de munca, cheltuielile salariale se consemneaza pe o singura coloana si cuprinde suma achitate tuturor celor care muncesc (nu numai a femeii de serviciu), inclusiv impozitele si contributiile la asigurari ce cresc cu 60% costurile fata de sumele nete incasate de oameni.
In asociatia dumneavoastra nu se afiseaza liste de plata? Pe acestea ar trebui sa vedeti luna de luna ce sume revin fiecarui apartament si pe coloane distincte sa se vada clar cat costa apa, gazul, energia electrica, salariile (ale tuturor), reparatiile, reviziile, deratizari,...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femei de serviciu maduta79 maduta79 intr o asociatie cu mai multe scari de bloc , s a gasit o scara care nu mai doreste femei de serviciu , au venit cu un tabel semnat pri care cere eliminarea ... (vezi toată discuția)
Retragere din asociatie de proprietari gogulet gogulet Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Ce trebuie sa fac ,sa ma pot retrage din asociatia de proprietari de unde locuiesc.?Am contracte individuale la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)