avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare datorie de la un membru din asociatie - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare datorie de la un membru din asociatie - societate - executat silit

Asociatia de proprietari a instituit privilegiu imobiliar pentru suma datorata de locatar ( o societate comerciala de la parterul blocului) pentru a se asigura de recuperarea debitului in urma vanzarii locatiei de catre o banca.Dupa mai multe licitatii amanate din lipsa de licitatori, creditoarea banca, a mai efectuat o licitatie, conf. legii , a licitat si proprietatea garantului ipotecar a fost adjudecata in favoarea bancii respective , pretul obtinut, fiind doar o parte din creanta pe care banca o are asupra respectivului... Prin urmare nu mai raman bani si pentru a acoperi datoria locatarului catre Asociatia de Proprietari...cu tot cu privilegiul imobiliar instituit...:( Din cate am inteles banca ales licitarea si a obtinut adjudecarea spatiului, deoarece respectiva societate (locatarul) urma sa intre in insolventa...Intrebarea mea este: Ce poate face Asociatia de proprietari in acest context, pentru a recupera datoria respectivului locatar? Sa actioneze in instanta respectiva societate ? Sau administratorul societatii respective? Nu mi se pare corect ca datoria acumulata sa fie suportata de restul locatarilor...Daca banca a licitat spatiul respectiv si acesta a fost adjudecat, nu este proprietarul imobilului si cade in responsabilitatea lui administrarea acestuia???
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 09:20, 25 Octombrie 2011
fireste ca aveti dreptul de a actiona societatea respectiva in instanta pentru sumele pe care le datoreaza asociatiei de proprietari (locatari)
problema este ca se va taxa l valoarea prejudiciilor (taxa judiciara si timbru judiciar) si e posibil sa nu aveti ce executa...
trebuie sa se analizeze documentatia de catre un avocat si sa se faca si o mica ''ancheta'' in privinta societatii com. pe care o veti da in judecata.
viorelh a scris:

Nu mi se pare corect ca datoria acumulata sa fie suportata de restul locatarilor...Daca banca a licitat spatiul respectiv si acesta a fost adjudecat, nu este proprietarul imobilului si cade in responsabilitatea lui administrarea acestuia???

Dar atunci cand v-ati amestecat in administrarea platii utilitatilor in numele acelei societati, nimeni din asociatie nu s-a gandit ca pot aparea si complicatii ?.:thumbdown:
Sau, atunci v-ati bucurat ca v-a fatat vaca obtinand salarii si alte beneficii, iar acum v-a murit vitelul cand trebuie sa puneti banii inapoi?.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)
Recuperare sarcini c.f- asociatie proprietari marinel1973 marinel1973 In imobilul in care locuim, un apartament a fost cumparat de catre proprietarii acestuia cu credit bancar. La un moment dat acestia nu au mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie virgil1b virgil1b buna ziua ce se antmpla cu datoriile la asociatie de locatari dupa executarea silita de catre banci mentionez am luat un credit ipotecar de locuit nu locuiesc ... (vezi toată discuția)