avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la asociatie

buna ziua ce se antmpla cu datoriile la asociatie de locatari dupa executarea silita de catre banci mentionez am luat un credit ipotecar de locuit nu locuiesc in imobilu respectiv va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:28, 29 Octombrie 2014
Depinde de demersurile intreprinse de catre asociatia de proprietari
Daca asociatia de proprietari,prin reprezentant legal nu a inteles sa aplice in termen util disp L nr 230/2007 art 49,50 si 51,daca asociatia nu a anuntat oficial executorul judecatoresc de existenta debitelor,atunci creditorul va prelua c/v suma adjudecare bun imobil-care poate sau nu sa indestuleze creditul nerambursat
Daca din suma de adjudecare se acopera creditul ,diferenta ramasa -daca asopciatia s-a instituit cu pretentii si privilegiu imobiliar se poate recupera din executarea silita
Daca asociatia de proprietari nu a desfasurat in termen util etapele necesare institurii privilegiului imobiliar,ramane ca varianta de recuperare debit acumulat de debitor-actionarea acestuia in instanta
Ramane de vazut daca asociatia de proprietari chiar in posesia unei hotarari favorabile nu se va confrunta cu situatia in care executorul judecatoresc dupa obtinerea de relatii de la autoritati sa comunice ca debitorul este in stare de insolvabilitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)