avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea

Buna ziua
Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la uzucapiune.
In 2004 am cumparat o suprafata de teren agricol prin conventii de vanzare-cumparare vizate de primarie.E vorba de multe parcele mici pe care le-am comasat.Incepand cu acea data platesc impozit pe teren si sunt inscrisa in Registrul Fermierilor.
Cat trebuie asteptat si care sunt demersurile ce trebuie facute?Cum se face dovada posesiei?Ce alte alternative exista?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:37, 24 Octombrie 2011
orice act de vanzare cumparare asupra unui teren trebuie intocmit la notar, in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute. Nu vad de ce invocati uzucapiunea. Pentur acesta trebuie sa fi stapanit terenul un numar mare de an, sa nu fi fost al proprietarului...si multe alte conditii..
O solutie ar fi sa incheiati actul de vanzare cumparare la notariat, in forma autentica.
O a doua solutie ar fi sa chemati vanzatorul in judecata pentru pronuntarea unei hotarari care sa tine loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Ultima solutie ar fi invocarea uzucapiunii, insa acest lucru il puteti face dupa implinirea termenului de prescriptie achizitiva, care este de 10 ani, conform Noului Cod Civil. Termenul se calculeaza de la data de 1.10.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea pe cale de exceptie guest1001 guest1001 Am introdus o actiune in revendicare, si paratul locuieste de peste 30 de ani pe terenul meu. Exista posibilitatea sa invoce in aparare uzucapiunea pe cale de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ... Cezar Dragon Cezar Dragon Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un teren agricol extravilan la notar urmând să încheiem contractul ... (vezi toată discuția)