Buna ziua
Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la uzucapiune.
In 2004 am cumparat o suprafata de teren agricol prin conventii de vanzare-cumparare vizate de primarie.E vorba de multe parcele mici pe care le-am comasat.Incepand cu acea data platesc impozit pe teren si sunt inscrisa in Registrul Fermierilor.
Cat trebuie asteptat si care sunt demersurile ce trebuie facute?Cum se face dovada posesiei?Ce alte alternative exista?Va multumesc.
orice act de vanzare cumparare asupra unui teren trebuie intocmit la notar, in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute. Nu vad de ce invocati uzucapiunea. Pentur acesta trebuie sa fi stapanit terenul un numar mare de an, sa nu fi fost al proprietarului...si multe alte conditii..
O solutie ar fi sa incheiati actul de vanzare cumparare la notariat, in forma autentica.
O a doua solutie ar fi sa chemati vanzatorul in judecata pentru pronuntarea unei hotarari care sa tine loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Ultima solutie ar fi invocarea uzucapiunii, insa acest lucru il puteti face dupa implinirea termenului de prescriptie achizitiva, care este de 10 ani, conform Noului Cod Civil. Termenul se calculeaza de la data de 1.10.2011.