Buna ziua, am si eu o mica mare problema. Eu, in calitate de promitent cumparator, am cumparat o casa al carei teren necesita dezmembrarea, fiind un teren comun altor 2 case. Promitentii vanzatorii sunt cei care se ocupa de aceasta dezmembrare, dupa cum era scris in antecontract. Mentionez ca se implinesc aproape 5 ani de la semnarea primului antecontract, de atunci semnand in fiecare an prelungirea acestuia, pe motiv ca vanzatorii nu au reusit sa faca aceasta dezmembrare, pentru ca nu tine de ei, ci pentru ca sistemul este asa cum este. La semnarea primului antecontract, am achitat aprox. 2/3 din suma totala, restul urmand sa fie achitat la finalizare, cand vom primi contractul de vanzare-cumparare. In CF-ul acestui imobil este stipulata o suprafata totala de aproximativ 500mp, insa dupa ce au venit cei de la primarie, reiese ca acesti vanzatori si-au tras un gard "dupa ochi", terenul nostru avand cu aproximativ 40mp mai putin decat este trecut in antecontract si in cf-ul imobilului. Ei spun ca nu vor sa mute gardul, pentru ca suprafata pe care au trecut-o in antecontract, este o suprafata "in mare", ca sa-i citez, si nu cea exacta.
Acum urmeaza sa vina cu contractul final, deoarece, zic ei, ar fi gata procesul cu dezmembrarea terenului. Ce solutii am? Sunt obligat sa semnez asa contractul sau este dreptul meu sa-mi cer si acei 40mp pt care eu ar trebui sa platesc, dar de fapt sa nu-i am.
Da, va pot chema in judecata promitentii vanzatori - si atunci puteti face toate dovezile pe care le considerati necesare pentru a motiva refuzul semnarii contractului (si puteti cere ca ei sa mute gardul pentru ca suprafata din act sa coincida cu realitatea)