avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... oameni cu suflet bun si cu carte multa vreau ajutor!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

oameni cu suflet bun si cu carte multa vreau ajutor!

Bun gasit !Eu v-am mai deranjat si in trecut tot cu aceasta problema a mea ,dar vad ca cu trecerea timpului parca ma cufund tot mai mult .Reiau pe scurt :am dat cu imprumut suma de 22000 euro am intocmit act notarial ,termenul de plata pt debitor a expirat din februarie acest an ,am deschis dosar la executor ,pt care am platit 14 mil lei vechi din 76 de milioane lei vechi .executorul a confirmat ca acest debitor are o garsoniera (bun comun cu sotia) dar ca sa recuperez ceva ,o mica parte din suma,trebuie sa-mi pun avocat sa le fac partajul si apoi el v-a executa partea ce i se cuvine debitorului ,iar eu trebuie sa ii indic si alte posibilitati ,pentru care el la randul lui v-a face ''sapaturi''.intrebarea mea este:E POSIBIL CA NOI INSELATII SA NE ZBATEM SA RECUPERAM CE-I AL NOSTRU (sa mai cheltuim inca pe atata)IAR DEBITORUL SA-SI DUCA VIATA LINISTIT IN CONTINUARE INTR-UN LUX ? CACI ARE DESTULE VILA ,BMX 318 DECAPOTABIL ,FIRME ,binenteles pe alte nume ,CHIAR NU SE POATE FACE DREPTATE PE BANI PUTINI ?, ACEST DEBITOR CU ASTA SE OCUPA ,NU SUNT SINGURA PAGUBITA ,AM INTALNIT PE PUTIN ALTI 5 CA MINE ,BINENTELES CU SUME MAI MICI .Dragilor ,gandul ca mi-a tras asemenea teapa ,si gandul ca altii ca mine ii vor cade in plasa nu-mi da pace din februarie incoace .va rog sa veniti in sprijinul meu cum sa fac sa-mi fie bine ,:(( Si un alt aspect care se refera la executor ,eu nu inteleg ei (executorii) actioneaza dupa un standard sau fiecare isi face propriul mod de 'activare',.eu odata ce am platit acest comision imi imaginam ca v-a prelua el cercetarile in privinta debitorului (conturi ,bunuri ,pensie sau mai stiu ce altceva),dar binenteles dupa plata am aflat ca eu vin cu informatii iar el demareaza cercetarea in acel sens binenteles dupa varsarea altor bani la secretara #-o
buna ziua.
executorul are obligatia sa faca demersuri pentru a afla bunurile existente in patrimoniul debitorului, locul de munca pentru a i se institui poprire pe salariu, ce conturi sunt deschise pe numele sau, etc. etc.
puneti-i in vedere acest fapt executorului judecatoresc, precum ca dansului are obligatia efectuarii tuturor acestor demersuri .

ulterior, daca intr-adevar nu exsita bunuri sau conturi ale debitorului ce se pot executa silit, singura varianta ramane investirea instantei de judecata.
Executorul este cel ce trebuie sa faca investigatiile in ceea ce priveste averea debitorului.
A facut adresa la primaria de domiciliu a debitorului pentru a vedea ce bunuri are?
A facut adrese la sucursalele si agentiile bancilor din localitate pentru depistarea unor eventuale conturi ale debitorului/
Ce statut are debitorul : este salariat , pensionar, administrator, asociat in diverse societati ?
Este important sa sa-i spuneti executorului aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-imobile ipotecate misu76 misu76 Am o suma destul de mare de recuperat de la o firma care refuza sa mai plateasca. Dupa investirea cu formula executorie a B.O. am mers la un executor ... (vezi toată discuția)
Termen executare silita d_ella d_ella buna ziua, va rog din inima sa ma ajutati cu un sfat o idee... in anul 2009 m-am inscris la un curs de masterat, incheind un contract cu cei de la ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila executare silita adiradu99 adiradu99 Buna ziua, Am un contract cu Orange pe care nu l-am mai platit din Septembrie 2011 din diverse motive. De curand am primit de la EOS KSI o notificare de ... (vezi toată discuția)