Ieri , 24.10.2011 , am primit la sediul social al societatii o citatie prin care sunt invitat sa ma prezint pe data de 08.11.2011 la Tribunal pentru disputarea unei datorii mai vechi .
Mai pe scurt , in 2009 , am achizitionat de la un SRL piese de schimb , pe care nu am reusit sa le achit , din lipsa de fonduri . In acelasi an , activitatea societatii mele a fost suspendata . Intre cele doua societati nu exista nici un contract de colaborare , nu am eliberat fila cec sau bilet la ordin ca si garantie de plata , iar una dintre facturi nu are termenul de plata trecut .
Pe societate nu am trecut decat un LCD , un calculator si o masina cu putin mai tanara ca mine . In rest nu mai am nimic .
Intrebarea mea este daca are posibilitate de castig si daca este necesar sa angajez si eu la randul meu un avocat .
In cazul in care el castiga si de pe firma nu are ce recupera , se poate rasfrange executarea in vreun fel asupra mea ?
Posibilitate de castig, are! daca are probe facturi, etc. poate obtine o hot. def. pe care apoi s-o puna in executare, si sa va execute silit bunurile de pe societate...
...iar in functie de suma, mai apoi poate sa va ceara deschiderea procedurii insolventei, si apoi raspunderea dv ca si administrator...dar pana aici, cale lunga!
Dv. va trebui sa va aparati cu tot ce aveti si puteti, sa faceti intampinare, etc...in functie de situatie. Daca credeti ca puteti singur, nu e necesar avocat, cons. juridic, daca nu....
Sper ca v-am putut fi de folos.
Suma nu este mare , este vorba de 5700 RON . Din cate am inteles pentru a cere insolventa este nevoie de o suma mult mai mare .
Imi puteti spune si cum pot amana prima infatisare ? Au ramas cam putine zile pana atunci si as avea nevoie de ceva timp ca sa ma pregatesc .
da, suma este muuuuult mai mare 45.000 lei (doar fiti atent ca aici intra debit + penalitati...daca nu aveti penalitati de vreo 2% per zi..).
puteti depune o cerere de amanare, dar sa aveti motiv temeinic.
aveti grija sa depuneti intampinarea!
Mult succes!
Cec
fed2
Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)