avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalizare Acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalizare Acte

Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie....
Dupa moartea bunicii, bunicul meu a hotarat sa isi cheme cei 3 copii si sa le imparta "averea" ce a agonisit-o de-a lungul vietii. Cei 3 copii impreuna cu bunicul au intocmit o intelegere scrisa in care se preciza ce va mosteni fiecare copil dupa trecerea in nefiinta a batranului. Preciez faptul ca la intomirea acestui act a participat si un martor care si-a pus si el semnatura pe acest act in calitate de terta persoana aflata de fata.
Problemele au aparut dupa moartea bunicului cand 2 dintre copii nu vor sa mai respecte cele hotarate impreuna cu bunicul cu multi ani in urma.
Intrebarea mea este ... Se poate legaliza la notar acest act avand in vedere ca acesta contine sematurile celor 3 copii, a bunicului meu si semnatura martorului care inca traieste si poate sa re confirme cele intamplate?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:20, 25 Octombrie 2011
Deci..inca o data raspunsul este ca actul este nul!

Inca o data va precizez ca TESTAMENTUL OLOGRAF are anumite conditii de forma de indeplinit. Ceea ce ar fi vrut sa faca bunicul dvs este un partaj de acsendent prin forma testamantara, insa trebuia facut in forma testamantara aa cum prevede legea: autentic, olograf si mistic pe atunci.
Ceea ce a facut bunicul dvs nu se incadreaza in niciuna din forme si este nul!

@ darie tudor , utilizatorul s a referit ca la data incheierii acelui act erau toti prezenti inclusiv testatorul! Pai cine putea sa semneze altfel, a cui ultima vointa exprima daca nu a testatorului...dar pe langa el au semnat si copii si martorul!
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)
Testament cami e cami e Stiti cumva daca testamentul este legal si acceptat in Romania? (vezi toată discuția)
Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)