Buna ziua,
In urma decesului tatalui meu, mi-au ramas niste terenuri ca mostenire.Precizez faptul ca nu am deschis succesiune pentru toate bunurile.Acum aproximativ un an, verisorul meu a vrut sa vanda un teren.Precizez ca jumatate din sup. terenului ii revenea lui prin mostenire de la tatal sau, iar jumatate mie,mostenire de la tatal meu.Intru-cat eu nu am deschis succesiune ,acest teren figura pe numele tatalui meu (decedat).A avut loc un proces despre care nu am stiut, fiindca nu am fost anuntat, iar in urma procesului,varul meu a fost scos din indiviziune, eu am fost trecut pe rol, si a fost data o hotarare judecatoreasca prin care eu devin mostenitorul legalal acestui teren.Acum doresc sa vand acest teren,am semnat precontract de vanzare cumparare cu clientul meu, dar as dori sa stiu daca mai este nevoie sa deschid succesiune, sau sa cer certificat de mostenitor(sau un alt act doveditor), pentru a putea vinde, eu avand doar hotararea aceasta judecatoreasca.Intreb asta deoarece as vrea sa fac intabularea si nu stiu exact cum sa procedez.
Multumesc anticipat pt . raspuns.
Interesant! Mi-aş dori şi eu să fiu coproprietar pe un teren şi să mă trezesc într-o dimineaţă unic proprietar asupra lui, prin bunăvoinţa unui judecător căruia nu i-am cerut niciodată aşa ceva, ba chiar mai mult, să nu fiu obligat să dau ceva în schimb!
Cred că expunerea dumneavoastră este fie incompletă, fie inexactă. Cum a stabilit instanţa calitatea dumneavoastră de moştenitor dacă nu aţi fost citat, nu aţi revendicat calitatea de moştenitor, nu aţi depus acte de stare civilă din care să rezulte că sunteţi fiul defunctului dumneavoastră tată?
Oricum ar fi, dacă aveţi o hotărîre judecătorească irevocabilă, nu vă împidică numic să vă înscrieţi dreptul în cartea funciară şi să vindeţi terenul.
Nu am primit drept de proprietate asupra intregului teren, ci doar pe jumatatea ce imi revenea de la tatal meu.Dar am doar aceastaa hotarare judecatoreasca. Eu vreau sa stiu daca mai este necesar certificatul de mostenitor, sau alt act, pt a face intabularea, si pt a efectua vanzarea.
Intabulare teren
GRATIELA68
am cumparat prin intelegere verbala un teren in 1998 ,am primit titlul proprietarului , am intrat in posesia terenului,primesc si subventii pe teren.Acum vreau ... (vezi toată discuția)