avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Motive temeinice de recuzare judecator ?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Motive temeinice de recuzare judecator ?

In ce conditii considerati temeinica recuzarea unui judecator pe langa cele specificate in art. 24-art. 36 din Codul de Procedura Civila?

Vi se pare normal sa fie recuzat pentru:
- incalcarea principiului impartialitatii si egalitatii de sanse
- consiliere in timpul sedintei
- nerecunoasterea procurei generale autentificata
- antepronuntare
- tergiversari la nesfarsit si discutii pe langa fondul cauzei

Daca mai aveti si alte sugestii, va astept la comentarii !!!!
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
Roland Mindrila, Avocat
Va multumesc pentru decizia prezentata .
Speram sa se urmeze toate instantele de la noi "practica mai favorabila" conform Hotararilor CEDO!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce situatii se poate recuza judecatorul? ContSters315143 ContSters315143 In ce situatii se poate cere recuzarea judecatorului? As dori cateva exemple practice daca se poate. (vezi toată discuția)
Art 108 ind 5 alin 3 reexaminarea amenzii judiciare si art.6.1 cedo eugen82 eugen82 Va cer opinia cu privire la procedura de reexaminare a amenzii judiciare reglementata de art.108 ind 5 alin.3 C.pr.civ. Se aplica art.6.1 al Conventiei si ... (vezi toată discuția)
Recuzarea judecatorului calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua am o problema. am initiat un proces pentru stabilirea unui program de vizita a fetitei mele , care se afla in grija fostei ... (vezi toată discuția)