avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala

Am o procura speciala din anul 2005 , pentru obtinerea certificatului de nastere, sicare mentineaza ca mandatul este cu titlul gratuit si valabil pana la indeplinirea lui.
Din anumite motive persoana care m-a mandatat a intarziat trimiterea actelor necesare.
Intrebare:
- in noul cod civil, care a intrat in viguare de la 1 octombrie se specifica ca daca nu este specificat un termen mandatul este valabil 3 ani.
In cazul meu se aplica prevederea de 3 ani? Adica daca procura este antedata lui 1 oct ar trebui sa se supuna vechiului cod civil in continuare sau se supune noului cod, care astfel ar avea efecte retroactive?
Daca se specifica in procura ca este valabila pana la indeplinirea mandatului termenul de 3 ani mai conteaza?
Multumesc anticipat pentru clarificari
Cel mai recent răspuns: LJM , utilizator 21:08, 27 Octombrie 2011
procura se supune legii sub care e data...nu vi se aplica legea noua si nici termenul de 3 ani...
Multumesc.
Este cineva si de alta parere pentru ca am fost la notariatul care a eliberat-o si mi-a zis ca se aplica noul cod civil ci 3 ani
l71/2011 Art. 142

Contractele de mandat încheiate înainte de intrarea în vigoare a Codului civil, pentru care părţile nu au prevăzut un termen, rămân supuse legii în vigoare la data încheierii lor.
Multumesc pentru precizari Ovi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura leusan leusan O procura speciala intocmita cu 10 zile inainte de aparitia noului cod civil ,cat are valabilitate daca nu este specificat termenul in ea.? (vezi toată discuția)
ProcurĂ specialĂ cristianba cristianba Buna ziua, In prezent, printr-o procura speciala, detin calitatea de MANDATAR, care-mi permite să reprezint o persoana cu cetatenie canadiana, in fata ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate pentru o procurã robertsega32 robertsega32 Bună ziua. Conform art 2015 NCC, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui, dacă părţile nu au prevăzut un termen. Se aplică acest ... (vezi toată discuția)