avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea masurilor de incredintare a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea masurilor de incredintare a minorului

buna ziua,
daca am facut o plangere pentru nerespectarea masurilor de incredintare a minorului si politia si parchetul a dat inceperea urmaririi penale,dosarul a fost trimis la judecatorie,care este procedura in continuare,eu am vazut ca este maine primul termen pe ecris,nu trebuie sa-mi trimita citatie?deoarece eu n-am primit,pot sa ma prezint maine la termen,chiar daca n-am fost citata?daca am unul din martorii din rechizitoriu care peste o saptamana pleaca din tara,pot cere instantei sa-l audieze maine la primul termen?,daca poate cineva sa-mi ofere informatii,imi sunt de un mare ajutor,
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 13:24, 1 Noiembrie 2011
Chiar daca nu ati primit citatie dar aveti cunostinta de proces, trebuie sa va prezentati. Fiind primul termen puteti solicita amanarea cauzei pentru a va angaja un avocat sau a va pregati apararea. Despre audierea martorului la primul termen,este o posbilitate destul de redusa, intrucat pentru a trece la audierea de martori- etapa a cercetarii judecatoresti, trebuie audiat prima data inculpatul. Totusi, daca martorul se va prezenta la sedinta de judecata si inculpatul va fi prezent si va fi audiat, si ii veti exeplica judecatorului plecarea din tara a martorului, se va putea proceda la audierea lui. Angajati-va cel mai bine un avocat care sa va asiste la proces.
va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Proces penal sorina dobrican sorina dobrican buna ziua ,am si eu o intrebare. intr-un proces penal cu mai multi inculpati audierea inculpatului in stare de arest se poate face in lipsa celorlalti ... (vezi toată discuția)