avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal

buna ziua ,am si eu o intrebare. intr-un proces penal cu mai multi inculpati audierea inculpatului in stare de arest se poate face in lipsa celorlalti coinculpati .mentionez ca inculpatul arestat doreste acest lucru pentru aflarea adevarului.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:54, 13 Septembrie 2009
Acest lucru il decide instanta de judecata!
Avand in vedere actualul statut respectiv de arestat,acesta isi poate manifesta dorinta fatade instanta de judecata ,care analizand motivele,poate sau nu ,sa dispuna admiterea cererii,mai ales ca anterior acesta a avut la indemna perioada si procedura cercetarii individuale .
buna ziua ,am si eu o intrebare. intr-un proces penal cu mai multi inculpati audierea inculpatului in stare de arest se poate face in lipsa celorlalti coinculpati

In etapa urmaririi penale audierea inculpatului e facuta fara ca ceilalti sa fie de fata.(pentru a nu exista vreo cooperare , sau vreo influentare a unora , care ar conduce catre denaturarea actului justitiar).Regula e diferita in fata instantei de judecata , in etapa judecatii a procesului penal.
Inculpatii sunt ascultati in prezenta celorlalti participanti ce au aceeasi calitate.(exista un mai mare control asupra acestora)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Desi este cam "impropriu"sunt instante care porcedeaza la audierea inculpatului"sub rezerva reaudierii".In general,avocatii celorlalte parti,la primul termen la care sunt prezenti toti si partile lipsa au fost legal citate,cer repetarea procedurii de audiere a inculpatului,tocmai pentru o mai buna si mai riguroasa administrare a justitiei.Cererea de reaudiere este admisa.
va multumesc tuturor de raspuns.la primul termen a procesului inculpatul arestat o sa ceara instantei ca doreste sa fie audiat separat ,o sa vedem ce sanse are.o zi buna.

Alte discuții în legătură

Aplicarea art 320 in cazul unui proces cu mai multi inculpati unulaltul unulaltul Buna ziua, am urmatorul caz pentru care v-as fi recunoscator daca ati putea sa dati o lamurire: Caz de inselaciune in conventii art. 215 alin. 1,2,3 si 5 ... (vezi toată discuția)
Schimbare marturie viorelv viorelv Dacă un martor omite anumite afirmatii în timpul audierii în cursul judecății, afirmații pe care le-a făcut în cursul urmăririi penale, poate fi ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)