avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare adresa buletin fara acordul unuia dintre ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare adresa buletin fara acordul unuia dintre co-proprietari

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog, daca cineva isi poate modifica adresa de domiciliu, din buletin, in conditiile in care, la noua adresa la care vrea sa se stabileasca, exista imobilul in litigiu, si apartine celor 2 persoane co-proprietare.
Imobilul de care spun este obiectul procesului de partaj. Asadar persoana care s-a stabilit cu noul domiciuliu, a avut acceptul doar al unuia dintre co-proprietari.
Spuneti-mi va rog care este procedura.
Nu stiu daca m-am facut bine inteleasa, este vorba de fiica celor 2 co-proprietari, care si-a modificat adresa din buletin, ca sa se mute in casa parintilor ei, dar parintii sunt in litigiu cu casa, si ea a cerut doar acceptul mamei, nu si al tatalui.
Aceasta "schimbare", a fost facut cu o anumita intentie
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:29, 29 Octombrie 2011
Din ce spuneti reiese ca deja fiica si-a facut deja carte de identitate cu domiciliul la adresa parintilor.

Nu e nimic ilegal, este de-ajuns acordul unuia dintre coproprietari, oricare dintre ei putand avea calitatea de gazduitor:

Daca solicitantul nu este proprietarul imobilului, este necesara declaratia scrisa a gazduitorului, aceasta se consemneaza pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezenta lucratorului de evidenta a persoanelor.

www.avocatnet.ro/content/for...
Mi se pare cam ciudat. Daca unul dintre soti ar dori sa-si faca un act de identitate la adresa imobilului in litigiu nu i s-ar putea face decat o carte de identitate provizorie pana in momentul in care se clarifica situatia imobilului. Daca fetei i-ar fi semnat declaratia de primire in spatiu ambii parinti era posibil ca aceasta sa-si faca domiciliul la acea adresa. Ce se intampla daca in urma partajului apartamentul ramane tatalui?
Personal nu cred ca s-a procedat corect, consider ca nu este suficient doar consimtamantul mamei pentru stabilirea domiciliului fetei la adresa imobilului in litigiu.

Din cate stiu, este suficienta prezenta unuia dintre proprietarii spatiului de locuit pentru a-si da consimtamantul.

Probabil ca nu s-a declarat situatia reala, adica faptul ca imobilul este in litigiu; lucratorul de la SPCLEP nu avea de unde sa stie acest lucru, nu?

Daca proprietarii imobilului au in actul de identitate acelasi nume cu cel inscris in contract e foarte usor sa se duca oricine dintre proprietari sa dea declaratie de primire in spatiu, lucratorul de evidenta a persoanelor nu are de unde sa stie ca imobilul este in litigiu. Si in acest fel poate fi pacalit.
Sa va explic o speta asemanatoare in care pana la urma persoanelor li s-a infundat.
O terta persoana si-a facut adresa de domiciliu la adresa unui imobil pe care sotii divortati nu l-au partajat. La ghiseu a dat declaratia de primire in spatiu barbatul inscris in contract. Nu au fost probleme, actul de identitate s-a emis fara nici un fel de verificari suplimentare. Dupa un an de zile persoana si-a pierdut actul de identitate dar nu a mai gasit barbatul sa-i dea declaratia si a apelat la femeia inscrisa in contract. Aici s-a descoperit usor ca ceva nu e in regula femeia schimbandu-si numele in urma divortului.... Asa ca au inceput intrebarile, de ce te numesti asa, s-a facut partajul imobilului, s.a.m.d.
Deci este posibil sa fie pacalit si lucratorul de evidenta, nu verifici la dosare si proprietarii...
Practic din punct de vedere legal nu i se poate imputa absolut nimic lucratorului de la ghiseu. Acum probabil ca schimbandu-se Codul civil odata cu republicarea sau schimbarea HG 1375/2006 vor apare si anumite schimbari la acest capitol in sensul de a se cere acordul ambilor proprietari, dar atata timp cat legea iti acorda portite, de ce sa nu le fructifici, deocamdata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)
Acte pentru mutatie in alt oras elenaelenad elenaelenad de ce acte am nevoie pentru mutatia in alt oras? (vezi toată discuția)
Carte de identitate la 14 ani hilda47 hilda47 Buna ziua ! As dori sa intreb daca mama are o anumita adresa in cartea de identitate iar pt fiica sa de 14 ani , nu are posibilitatea sa faca declaratia de ... (vezi toată discuția)