avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua,

Am o prietena care a furat zilele trecute din magazin , a fost prinsa si identificata. A mers la politie si a dat declaratie recunoscandu-si vina. Nu a fost amprentata insa, dar i s-au luat toate datele. Ce se va intampla in acest caz? ea este studenta anul 1 la drept, va mai putea profesa dreptul pe viitor? Fapta va exista in cazier? Cam care va fi pedeapsa? Nu am specificat ca ea furase niste produse cosmetice in valoare de 470 000 lei vechi.
Astept un raspuns.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Yadira , utilizator 14:52, 22 Septembrie 2008

Daca este vorba despre mai multe fapte de acest gen..exista sanse de a se dispune suspendarea conditionata a executarii , daca instanta de judecata aprecieaza ca scopul pedepsei poate fi atins fara executarea efectiva a pedespei .
Din punctul meu de vedere , acest lucru ar fi posibil in acest caz , cu conditia intrunirii conditiilor legale , pedeapsa efectiv aplicata sa nu fie mai mare de 3 ani...
Fapta va fi mentionata in cazierul judiciar , ea reprezinta antecedent penal....Sigur ca acesta va putea deveni din nou curat dupa ce va interveni intitutia reabilitarii , inlaturandu se consecintzele ce decurc din aceasta condamnare.
Daca este prima fapta de asemenea natura , din punctul meu de vedere este vorba despre un pericol social reduc , s-a adus o atingere minima a unei valori sociale , si poate fi aplicata doar o amenda administrativa , de catre procuror , prejudicul cauzat fiind unul minor.

Daca se va dispune doar o amenda administrativa , ea nu contituie antecedent penal , deci nu va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar .
Acest lucru este posibil , astfel incat sa se faca aplicarea art 10 din Codul de Procedura Penala.
Atitudinea dvs dupa savarsirea faptei este foarte importanta, pot fi avute in vedere astfel circumstante atenuante judiciare.
Fiti sincer , spuneti ca regretati fapta ....
Luati legatura de urgenta cu un avocat.

Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca i se da o amenda administrativa, deoarece este prima data cand face acest lucru, mai este nevoie sa ia legatura cu un avocat?
Este foarte importanta colaborarea cu un avocat pt luarea de declaratii.
cazul nu este ca si rezolvat daca se plateste amenda sa inteleg? adica se mai poate ajunge in instanta dupa achitarea sanctiunii? ea deja a dat declaratie in scris la politie, acum asteapta rezultatul.
Nu cred sa se ajunga in instanta pentru atata lucru.

Alte discuții în legătură

Furt prima abatere rm7 rm7 Buna ziua. Acum cateva zile am furat dintr-un magazin o pereche de papuci. Am fost surprins la iesirea din magazin iar domnul de la protectie m-a prins si m-a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat..pls help ! vladU vladU Am 18 ani, tanar antreprenor..am comis o fapta regretabila.Am fost intr-un magazin de haine am probat niste pantaloni si am observat ca plasticul acela ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)