avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon 35000 euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon 35000 euro

Buna seara,
Tin contabilitatea unui cabinet de avocatura (conta in partida simpla) si acum am realizat ca la sfarsitul lunii sept a depasit plafonul de 35000 euro, deci trebuie sa se inscrie ca platitor tva. Declaratia de mentiuni 070 trebuia depusa pana p 10 oct? ce e de facut in continuare?cand trebuie sa plateasca tva-ul? se plateste la trimestru? :O

Cel mai recent răspuns: monika-monik , utilizator 22:11, 27 Octombrie 2011
Daca a depasit plafonul la sfarsitul lunii septembrie, pana pe 19 octombrie trebuia sa depuneti Declaratia 070.
De la 1 noiemrie are obligatia de a factura cu TVA.
Depuneti declaratia acum.
in primul decont de tva pe care-l veti depune pentru cabinetul de avocatura, aveti dreptul de a reflecta ajustarile de tva deductibila pentru bunurile aflate in stoc, serviciile neutilizate, mijloacele fixe neamortizate si bunurile de capital pentru care perioada de ajustare nu a expirat.
cu alte cuvine, cabinetul de avocatura are drept de deducere a tva din facturile de achizitii efectuate inainte de a deveni platitor de tva.
daca a depasit suma de 119000lei la incasari atunci depuneti pana in data de 10 a lunii urmatoare 070 si solicitati platitor de TVA trimestrial, daca face achizitii intracomunitare devine platitor LUNAR de TVA.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
ovidiu7676, utilizator
Va multumesc mult pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon 35000 euro ani_muresan2000 ani_muresan2000 am depasit plafonul de 35000 euro la cursul de la data aderarii in luna decembrie 2009 ,cu ce data voi deveni platitor de tva si ce operatiuni contabile ... (vezi toată discuția)
Lamurire :platitor de tva intr-un if mihaelazbanca mihaelazbanca As avea o rugaminte.Cine imi poate spune niste informatii referitoare la TVA? Avem un IF si de anul acesta pe langa comertul diferitelor produse nealimentare ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)