themis a scris:
Da, dac pe peretele dinspre proprietatea dumneavoastr nu deschide goluri cu vedere spre aceast proprietate (ferestre, balcoane)
Mai trebuie vzut dac nu sunt nclcate normele cu privire la nsorire.
Liviu S.Borda
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie similara cu cea relatata mai sus si anume:
Unul dintre vecini a demolat o magazie/anexa si a costruit o casa inalta cu parter+1 nivel+mansarda la mai putin de 1 metru de gardul care ne desparte. Nu am fost consultat/instiintat cu privire la ce o sa construiasca niciodata. Ce ma nemultumeste:
Vila este mai inalta de 3 ori decit casa mea. Iarna toata zapada de pe acoperisul vilei construite cade de la o inaltime mare direct pe acoperisul casei mele creandu-mi mie si familiei mele disconfort si neliniste iar acum ma tem ca in iarna aceasta chiar o sa cedeze,...
La etaj si la mansarda sunt montate 2 ferestre mari (2/1 m) de stica (termopan) clara direct inspre curtea mea. Nu mai am pic de intimitate pe propietatea mea.
In perioada constructiei, vara si toamna trecuta am fost nevoit sa suport impreuna cu familia pe langa galagia, zgomotele si mizeria specifice santierului de langa casa si limbajul obscen si murdar al constructorilor, manele (refuz sa consider aceste sunete ca si muzica) la nivel destul de tare care ii anima zilnic, mizerii aruncate in cursul noptii pe propietatea mea (fecale, lenjerie de corp murdara, sticle cu urina, urina, sticle goale, resturi alimentare, ambalaje si deseuri diverse)
Pe toata perioada constructiei actualul propietar strain de zona, un veritabil John Doe al cartierului nu a fost prezent sau a trecut discret prin santier si nu am reusit sa vorbesc cu cineva civilizat legat de nemultumirile noastre.
Zilele acestea au dat semn ca or sa se mute caci au adus perosane care sa curete curtea si au facut retusuri si curatenie si in interiorul si exteriorul vilei. Ma pregatesc sa am o discutie si as dori sa stiu pe ce pozitie ma situez legal si ce anume ii pot reprosa/pretinde acestui vecin legat de problemele si nemultumirile mele.
Va multumesc si astept cu mare interes raspuns de la dumneavoastra.