am desfiintat niste posturi in luna septembrie si salariatii au fost trimisi in somaj
acum i-am rechemat pe unii dintre ei si i-am angajat pe o perioada determinata de 2 luni.Un salariat a fost de acord cu reinceperea activitatii, i-am facut cim si acum nu s-a prezentat la locul de munca spunand ca nu se incurca el cu 2 luni. cum inchid eu contractul de munca care este activ? anunt la somaj ca refuza angajarea?
In primul rand sa-i spuneti acelui angajat ca somajul lui se suspenda pe aceste 2 luni, deci este in interesul lui (se prelungeste somajul cu 2 luni) plus ca s-ar putea sa piarda indemnizatia de somaj prin refuzul lui.
Cred ca angajatul nu va avea de ales. Daca in aceste doua luni va gasi un alt servici, se va inceta cim conform Codului muncii.
In concluzie, inainte de a anunta la somaj refuzul acestui angajat de a lucra, sa-l instiintati despre consecinte.
Cim se inceteaza disciplinar, prin absente nemotivate. Eu am in informarea la angajare un aliniat in care specifica faptul ca daca salariatul nu se prezinta la servici in maxim 3 zile, se desface cim disciplinar (dar trebuie sa faceti cercetare disciplinara, sa-i trimiteti prin posta cu confirmare de primire instiintarea de a se prezenta la servici pentru cercetare si pentru semnarea actelor)