avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte demisie nesemnate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte demisie nesemnate

va rog frumos, daca un angajat pleaca "brusc" dintr-o firma si seful de personal decide, pentru simplificare, incetarea cim cu acordul partilor, cum poate face ca angajatul sa semneze decizia de incetare si adeverinta de vechime (daca acesta nu dorescte sa mai vina la sediul firmei)? le trimite prin posta cu confirmare de primire?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 27 Octombrie 2011
Daca pleaca "brusc" nu ii puteti incheia contractul prin acordul partilor. Trebuie sa aveti acordul scris al angajatului (o cerere de incetare a activitatii). Trebuie sa il convocati, in scris, la sediul societatii pentru a incepe cercetarea preliminara in vederea desfacerii contractului pe motive disciplinare (absente nemotivate).
silvia99 a scris:

va rog frumos, daca un angajat pleaca "brusc" dintr-o firma si seful de personal decide, pentru simplificare, incetarea cim cu acordul partilor, cum poate face ca angajatul sa semneze decizia de incetare si adeverinta de vechime (daca acesta nu dorescte sa mai vina la sediul firmei)? le trimite prin posta cu confirmare de primire?

multumesc

In acest caz, nu aveti cum sa-i incetati c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. ... incercati sa vb cu acesta sa va trimita prin posta o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor sau o cerere de CFP.

Daca nu, aveti varianta propusa de colegul nostru mai sus - desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract prin acordul partilor pe motiv absente nemotivate Anamariadana Anamariadana Bună ziua ! Am fost angajata 2 saptamani la o firma dar din motive care nu mi au permis nu am ajuns la munca și am hotărât de comun acord sa încheiem ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)