avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,

Se doreste dezbaterea succesiunii dupa defunct. Pe langa partea din mostenire de care beneficiaza sotia, daca fiica defunctului renunta la mostenire, partea disponibila o vor culege nepotii de fiica sau sotia?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 09:35, 4 Noiembrie 2011
Sotul supravietuitor vine in concurs cu orice clasa de mostenitori... Nepotii de fiica renuntat are vin in nume propriu nici nu am zis ca vin prin reprezentare....la mostenire in speta respectiva vor veni Sotia si nepotii de fiica , in cazul acestora impartirea se face pe capete. Daca nu exista mostenitori din prima clasa se trecea la a doua, etc...pana la grad 4... In lipsa acestora Sotia supravietuitoare va culege intreaga mostenire.

Eu asa vad....
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune sanda nicolaescu sanda nicolaescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie : Matusa mea a decedat in iulie 2011. Au ramas ca succesori : sotul si 2 copii. Unul dintre copii (care la randul ... (vezi toată discuția)
Mostenire in care pasivul depaseste activul michaela13 michaela13 Speta e asa: bunica decedeaza, trebuie facuta succesiunea, dar activul depaseste pasivul, iar sotul bunicii refuza consultarea documentelor de creditare la 5 ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari gi-jane2 gi-jane2 Buna dimineata! Daca o femeie are 2 copii, acestia sunt mostenitori rezervatari. Daca unul din copii decedeaza inaintea femeii, avand la randul lui copii, ... (vezi toată discuția)