avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caut o explicatie la o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caut o explicatie la o hotarare judecatoreasca

Buna ziua,

In sedinta publica in data de 17 apr. 2008 s-a pronuntat urmatoarea hotarare:

In baza art. 81 cod pen. dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei cu inchisoarea pe o durata de 3 ani care constituie termen de incercare.

intrebarea mea este acum dupa 3 ani si 6 luni mai am cazierul patat ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 27 Octombrie 2011
Daca in cursul termenului de incercare( adica perioada in care executarea condamnarii este suspendata),nu mai comiteti alte infractiuni, va achitati obligatiile civile, daca exista, la expirarea termenului de incercare ar trebui sa opereze reabilitarea de drept, adica ea opereaza de la sine, in temeiul legii si nu prin hotarare a instantei, situatie in care cazierul nu va mai fi patat.
Solicitati eliberarea unui cazier.
Daca pedeapsa dvs. inca mai figureaza in cazier, atunci este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazierului GOX GOX Buna ziua ! Ma numesc Ionel si anul acesta pe 15 iulie am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile ... (vezi toată discuția)